Mozdulj, Debrecen!

A DVSC Kézilabda Akadémia is támogatta a nagy népszerűségnek örvendő Mozdulj Debrecen! – Mozdulj a Szent Lászlóval! programot, melynek keretében két nap alatt húsz iskola csapata mérte össze tudását különböző játékos feladatokban.

Október 24-én, kedden délelőtt vette kezdetét a Mozdulj Debrecen! – Mozdulj a Szent Lászlóval! iskolaprogram, amelyre húsz általános iskola (tizenkilenc debreceni, illetve egy hajdúszoboszlói) jelentkezett, tíz-tízfős csapatokkal. Kétszáz, hetedikes-nyolcadikos diák sportolt a két nap alatt a Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikumban. Akadémiánkat Ábrók Zsolt ügyvezető képviselte, a nyitóbeszédet Széles Diána, Debrecen Megyei Jogú Város Alpolgármestere mondta el.

Kreatívan összeállított, ügyességi feladatok várták a gyerekeket, köztük a DVSC Kézilabda Akadémia által biztosított BlazePod eszköz segítségével összeállított reakciógyakorlat. Az egész egy kicsit hasonlított a ’90-es években oly sikeres Játék határok nélkül nemzetközi verseny kicsinyített mására, amely a Játékidő Rekreációs Sportegyesület tagjainak leleményességét, ötleteit dicséri. Az első feladat például virágkocsi díszítés volt, de templomot is kellett építeni vagy éppen csecsemőt felöltöztetni, majd következett egy akadálypálya, óriásjátékok (darts és célba dobó) zárták a nagyszerű hangulatú eseményt. A versenyen részt vettek akadémistáink is, akik ezúttal saját iskolájukat képviselték.

Kiemelt partnereink