A szezon utolsó akadémiai tornája

Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek akadémistáink az Akadémiai tornákon, amelynek debreceni fordulóján harmadik helyen, összesítésben pedig a negyedik pozícióban végeztek. Az Akadémiai tornák legjobb kapusa a debreceni Bengi Lili lett!

Az első debreceni mérkőzésen a Ferencváros ellen játszottunk. Az első játékrészben sajnos nem nagyon működött a védekezésünk, a fővárosiak rendre hamar magukhoz vették a kezdeményezést, a mieink oldaláról Tóth Panna betörései és Zákányi Janka szélsőjátéka volt üde színfolt, ám így is nyolc góllal vezetett az ellenfél huszonöt perc után, holott Bengi Lili még így is többször mutatott be szép védést. A második félidőben már egy sokkal jobban kézilabdázó debreceni csapatot láthattak a nézők. Litschauer Nikol bombái ellen nem volt ellenszer, a beálló pozícióban pedig Tóth Norinát is jól játszottuk meg, aki négy gólt szerzett a második félidőben. A hajrára felzárkóztunk három gólra is, ám a legvégét a zöld-fehérek bírták jobban, így végül öt góllal győztek.

Következett másnap a Győr elleni összecsapás. Jól kezdtek a mieink, Litschauer Nikol ismét kiváló átlövéseket zúdított az ellenfél kapujába, Varga Katalin pedig a szokásos harcos játékával összeszorgoskodott három gólt és néhány hétméterest az első félidőben, amely döntetlennel zárult. Az első félidő stabil védekezése és kapusteljesítménye után sajnos a második játékrészben nem működtek jól a dolgok hátul. A győriek ezt ki is használták, gyors ütemben szerezték góljaikat, megléptek a mieinktől. Támadásban Litschauer Nikol mellé a csak szakaszokra tudott csatlakozni egy-egy játékos a gólgyártásba, a hajrában Lovász Kriszta ügyes megmozdulásai után négy gólra zárkóztunk, ám a végén ezúttal is öt góllal nyert az ellenfél.

A harmadik találkozót a NEKA ellen vívtuk meg. Ezen a mérkőzésen már az elejétől lehetett érezni, hogy a mieink dominálnak, szép megoldásokat láthattunk támadásban, védekezésben pedig sokkal több agresszivitás és tudatosság volt fellelhető, továbbá Bengi Lili ismét stabilitást jelentett a kapuban. Lovász Kriszta gólra törően kézilabdázott, Jeszenszki Petra egy ízben kipókhálózta a bal felső sarkot, Zákányi Janka kiválóan játszott a balszélen, beállóban pedig Varga Katalinnal nem bírtak az ellenfél védői. A második játékrészben kicsit halványabb teljesítménnyel rukkoltak elő a mieink, ám a kapuban Buri Réka és Nyerges Emese is védésekkel járult hozzá a háromgólos győzelemhez.

A debreceni fordulót tehát két ponttal zártuk, ezen a hétvégén ez a harmadik helyre volt elegendő. Az egész éves összevetésben a negyedik helyen zártuk az Akadémiai tornákat, ám ami ennél sokkal fontosabb, hogy rengeteg tapasztalatot és minőségi játékpercet szereztek a lányok a négy forduló során. Az egész éves tornarendszer különdíjait is megválasztották: a legjobb kapus Bengi Lili lett az egész éves teljesítménye alapján, amihez gratulálunk neki!

Akadémiai torna, IV. forduló, Debrecen:

FTC Kézilabda Akadémia–DVSC Kézilabda Akadémia 32–27 (19–11)

DVSC: Bengi L., Nyerges K., Tábit V. (kapusok) – Krszanai D. 1, Jeszenszki P. 1, Czene P. 1, Tóth P. 8 (3), Tóth N. 4, Zákányi J. 3, Litschauer N. 9 (1), Lovász K., Kis R., Szinay S., Nagy H., Pásztor G., Szűrös K. Edző: Márián Blanka.

Győri Audi ETO Kézilabda Akadémia–DVSC Kézilabda Akadémia 27–22 (11–11)

DVSC: Bengi L., Buri R., Nyerges K. (kapusok) – Krszanai D. 2, Jeszenszki P., Tóth P. 3 (1), Uj F., Zákányi J. 1, Litschauer N. 7, Lovász K. 3 (1), Kis R., Varga K. 5, Szinay S., Nagy H., Pásztor G., Nagy H. 1, Szűrös K. Edző: Márián Blanka.

DVSC Kézilabda Akadémia–NEKA 26–23 (17–8)

DVSC: Bengi L., Buri R., Nyerges K. (kapusok) – Krszanai D. 1, Jeszenszki P. 2, Nagy N., Uj F., Zákányi J. 7, Litschauer N. 3, Lovász K. 4, Kis R. 1, Varga K. 6, Szinay S., Nagy H., Pásztor G. 1, Nagy H., Szűrös K. Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: Három hasznos mérkőzést játszottunk ezen a hétvégén, minőségi ellenfelekkel szemben. Szerettük volna a játék egyes elemeit gyakorolni, a védekezésben és a felállt fal elleni játékunkban is léptünk előre. Tudatosan játszottunk, de a hiba lehetősége még benne volt a játékunkban. Összességében elmondható, hogy egyénileg és a csapatjáték szempontjából is nagyon fontos tapasztalatokat gyűjtöttünk!

Kiemelt partnereink