Mindenki hozzátette a magáét!

Mindkét félidőt uralva, magabiztosan szerezte meg a két pontot hazai pályán a serdülő első osztályú együttesünk a Kisvárda ellen.

Jól ismert rivális érkezett a Hódosba, hiszen két felkészülési és egy bajnoki után negyedik alkalommal találkoztak a mieink a Kisvárda ellen. Jól kezdtek a mieink, a szélső, Makó Zoé vezetésével már az elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. A nyolc lőtt gólból többet szerzett labda után, gyors ellentámadás végén szereztek akadémistaink. Fodor Vera anticipációs képességének köszönhetően labdaszerzés után lőtt meg saját maga harmadik, csapata kilencedik találatát szerezte, ezzel 9-3 volt ide kevesebb, mint 13 perc után. A recept továbbra is működött, bár a vendég időkérés kicsit felrázta a kisvárdaiakat. Koczka Lili átlövésből, indulásból is eredményes tudott lenni, illetve a padról beszálló Véniger Kata is ügyes megoldásokat választott. Az utolsó percben Vida Vivien góljával lett 17-10- ide, ezzel az eredménnyel fordulhattak a csapatok.

Az első félidőhöz hasonlóan jól kezdtük a második játékrészt is, a padról beszállók is hozzátették a magukét, így hamar tovább duzzadt a különbség. Kiváló Fodor Vera-Koczka Lili összjáték után a 31. percben már nyolc volt közte, emberhátrányból is sikerült betalálni.  Márián Blanka ekkor már még inkább tudta forgatni csapatát, a még serdülők között is fiatal Véniger Kata pedig továbbra is jó teljesítményt nyújtott, akár szélsőként, akár belső posztokon. Utóbbira kiváló példa bátor átlövése, amely utat talált a kisvárdai kapuba a játékrész derekán. Rajta kívül agilisan szállt be Bristyán Dorina is, aki első serdülő mérkőzését játszotta, bár az első percekben még pontatlanul célzott, ám a 44. percben már ő lőtte meg a csapat harmincadik gólját, amely nagy örömöt váltott ki csapattársai körében is. Üdítő volt nézni a még fiatalabbak játékát, a belső posztokon ekkor már többnyire 2006-os születésű – ne feledjük, még a 2004-es születésűek is pályára léphetnek – játékosok szerepeltek. A hajrában még sikerült tovább is növelni a különbséget a lányok, akik végül 34-20-ra nyerték meg a mérkőzést.

Ismét örömteli tény, hogy a serdülőink magabiztosan hoztak le egy olyan meccset, amelyen minden benevezett játékos lehetőséget kap és mindenki hozzátesz a csapat teljesítményéhez! A serdülő első osztályban akadémistáink továbbra is a második helyen állnak.

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 15. forduló:
DVSC SCHAEFFLER – Kisvárda 34–20 (17–10)
DVSC: Kovács N. – Rácz P. 2, Kelemen D. 2, Fodor V. 3, Balogh R. 3, Koczka L. 8, Makó Z. 3 (1). csere: Kiss B. L., Fábián A. 1, Véniger K. 6, Vida V. 3, Bristyán D. 2, Bákonyi L., Fele P., Ferenczi L. 1.
Márián Blanka: Mindkét félidőben voltak jó egyéni megoldások és csapatként is jól dolgoztunk. Ami hiba becsúszott, az figyelmetlenségből illetve tapasztalatlanságból adódott, de igyekeztünk tudatosan játszani.

Kiemelt partnereink