Mi maradtuk veretlenek

A veretlen csapatok csatáját akadémistáink nyerték meg egy góllal, így továbbra is az élen vannak az U17 I. osztály keleti csoportjában.

Nagy skalpot gyűjtöttek be a mieink a Vác legyőzésével múlt hét vasárnap, ám sokat nem pihenhettek, mivel ma már Szegeden léptek pályára Győrvári Viktor tanítványai. Ez is nagy rangaónak számított, hiszen a hazaiak sem vesztettek még pontot a bajnokságban, csakúgy, mint akadémistáink.

Idegesen kezdtek a felek, hat perc alatt mindössze két gólt jegyezhettünk, egyenlő eloszlásban. A következő periódus sajnos a szegedieknek sikerült jobban, hiába mutatott be bravúrokat Bengi Lili a kapuban, a támadójáték nagyon akadozott. Változást a két beállóra való átállás hozott, mind Tóth Norina, mind Varga Katalin megjátszhatók voltak, és nagyon eredményesek is! Utóbbi három góljával zárkóztunk 8-8-ra, előbbi duplájával pedig 10-10-re. Halinda Viola is szép védéseket mutatott be, egy ízben pedig olyan pontosan indított a villámgyorsan felérő File Csenge kezébe, hogy arra az akcióra csak csettinteni lehetett! Fordult a kocka, a mieink átvették a vezetést, Fele Patrícai átlövésével már hárommal is vezettünk. A félidő slusszpoénja is a mieink nevéhez fűződik, Halinda Viola hárított egy hétméterest, maradt a három gól előny.

Habár Ratalics Luca ügyes góljával indult a második játékrész, hét perc alatt egyenlített a Szeged, amely ma is bizonyította erejét. Innen fej-fej mellett haladtak a csapatok, nem nagyon akarták egymás kezét elengedni. File Csenge góljai után ismét egy szélső gól, Ratalics Lucáé következett, és innen már a mieink irányították a mérkőzést. Nagy küzdelem folyt a pályán, érezhetően mindkét együttes nagyon küzdött a két pontért. Fele Patrícia értékesített hétméteresével öt perccel a vége előtt hárommal vezettünk! Az utolsó percek nem a tervezettek szerint sikerültek, ám egy gólt így is sikerült megtartani az előnyből, így jöhetett a jól megérdemelt ünneplés!

Négy nap alatt két rangadót is sikerült megnyerni, az elsőt magabiztosan, míg a másodikat, a mai napi idegenbeli mérkőzést nagy harc árán! Nyolc mérkőzésből nyolcat nyertek meg U17-eseink az idei szezonban, ennél jobb kezdést aligha lehetett volna elképzelni! Szép volt lányok!

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 8. forduló:

PC Trade Szeged–DVSC SCHAEFFLER 27–28 (12–15)

DVSC: Bengi L.  – Ratalics L. 4, Tóth R. 2, Bristyán D. 3 (1), Varga K. 5, Fele P. 4 (1), File Cs. 4. Csere: Halinda V., (kapusok), Tóth N. 6, Réti B. Edző: Győrvári Viktor.Ű
Győrvári Viktor: Fordulatos, nehéz mérkőzésen sikerült diadalmaskodnunk! A győzelem értékét külön növeli, hogy négy napon belül ez volt a második komoly meccsünk. Nem mindenkinek sikerült a vasárnapi formáját átmenteni, de védekezésben, beálló pozícióban, Fele Patrícia által belső pozícióban kiemelkedő teljesítményeket láthattunk. Külön pozitívum, hogy az ellenfél változatos támadási rendszereihez jól tudtunk alkalmazkodni az egész mérkőzés folyamán.

Kiemelt partnereink