Mérföldkő: határon átívelő együttműködés

Az utánpótlásnevelés több szegmensére kiterjedő együttműködési megállapodást írt alá a DVSC Kézilabda Kft. és a szatmárnémeti, ACS Atletik Satu Mare. Akadémiánk életében ez az első határon átívelő együttműködési megállapodás.

A 2020 januárjában létrehozott DVSC Kézilabda Akadémia egyik fő célja, hogy a régió meghatározó utánpótlásbázisa legyen, ezt segítheti elő a határon túli kapcsolatok kialakítása. Akadémiánk szakemberei folyamatosan figyelik a határon túl sportoló tehetségeket. 2021 nyarán alakult ki a kapcsolat a szatmárnémeti ACS Atletik Satu Mare egyesülettel, amelynek négy utánpótlásegyüttese van, és ahol összesen hetven fiatal lány kézilabdázik.

„A megállapodás célja, hogy határon túli partneregyesületünk tehetséges sportolói integrálódjanak a DVSC Kézilabda Akadémia munkájába – fogalmazott Ábrók Zsolt a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője. – Debrecenben a Kiemelt Állami Sportakadémia státusznak köszönhetően, remek infrastruktúra, magas szintű szakmai és nevelő munka vár a Szatmárnémetiből érkező tehetségekre!”

A szatmárnémeti klub edzői évente több alkalommal közös szakmai oktatásokon vesznek részt, amelyeket a DVSC szervez. Lesznek közös edzőtáborok, edzőmérkőzések, nemzetközi tornák, amelyek mind a tehetséges gyerekek Debrecenbe kerülését segítik. A DVSC Kézilabda Akadémia ezen felül is minden szakmai segítséget megad ahhoz, hogy a partneregyesületben a legmagasabb szintű szakmai munkát végezhessék el. A DVSC Kézilabda Akadémiára kerülő, határon túli fiatalok számára a sportbeli fejlődésen túl, a lehető legjobb iskolai, kollégiumi, továbbtanulási lehetőségeket biztosítjuk.

„Célunk, hogy tehetséges gyerekeket találjunk, neveljünk fel, a DVSC és a Szatmárnémeti kézilabda számára – mondta el Kibédi Albert, a szatmárnémeti egyesület elnöke. – Fontos, hogy a tehetségeket kiemeljük és minél magasabb szintre juttassuk a megállapodás segítségével. Az a tény, hogy egy ilyen nagymúltú, sikeres klubbal tudunk együttműködni, fellendítheti a szatmárnémeti és környékbeli kézilabdát egyaránt.”

Kiemelt partnereink