Megvan az első hely!

Kisvárdai győzelmével matematikailag is biztossá vált, hogy az első helyen zárják az alapszakazt az U17-es I. osztály Keleti csoportjában akadémistáink.

A kisvárdai mérkőzés tétje az volt, hogy bebiztosítsák első helyüket akadémistáink U17-es I. osztály Keleti csoportjában. A kezdeti bizonytalankodás után Szürös Kinga mesterhármasával léptünk meg először igazán, 8-3 volt az állás nyolc perc játék után. A hazaiak azonban nem adták könnyen a bőrüket, olykor nagyon szép egyéni megoldásokból voltak eredményesek, így nem engedték elhúzni a mieinket. A beállókat ezúttal is jól játszottuk meg, -tóth Norina találatával vezettünk először hat góllal, ám a félidő végéig ebből egyet ismét csökkenteni tudtak a kisvárdaiak.

A második játékrész eleje már jobban sikerült, mint az elsőben. Tóth Rebeka két góljával már nyolc találatra nőtt a különbség, Halinda Viola szép védésekkel vétette észre magát. A szélsőink nagyon aktívak voltak, a jobb oldalon Szürös Kinga dobálta be ziccereit, a bal oldalon előbb File Csenge, majd Czene Petra is ügyes gólokat szerzett. Egyre nagyobb lett a differencia a két együttes között. Az utolsó percekben már csak a különbség volt a kérdés, a végeredményt a kapus, Halinda Viola állította be az utolsó másodpercekben (29-42).

Ezzel a győzelemmel matematikailag is biztossá vált akadémistáink első helyezése a Keleti csoportban, ez pedig azt jelenti, hogy a Final Fourban a Nyugati csoport második helyezettjével fog találkozni.

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 24. forduló:

Kisvárda–DVSC SCHAEFFLER 29–42 (15–20)

DVSC: Bengi L.  – Szürös K. 6, Tóth R. 5, Solymosi Zs. 2 (1), Bristyán D. 6 (1), Varga K. 3, Tóth F.  1 (1). Csere: Halinda V. 1, (kapus), Vincze V. 1, File Cs. 4, Litschauer N. 2 (1), Tóth N. 5, Czene P. 3.

Győrvári Viktor: Elég hullámzó volt a teljesítményünk, főleg támadójátékban,. A Nyíradony elleni, megyei mérkőzés nem úgy sikerült, emiatt néhány ember önbizalma nem volt magas szinten, ezt ezen a mérkőzésen sem sikerült mindenkinek újraépíteni. Összességében a csapat teljesítményére panasz nem lehet. Nem várható el, hogy minden mérkőzésen tudásunk legjavát nyújtsuk, még akkor is, ha természetesen erre törekszünk.

Kiemelt partnereink