Megszenvedtünk a két pontért

Ahogy arra számítottunk, kőkemény meccset játszott Kisvárdán ifjúsági csapatunk, s bár a hazaiak végig tapadtak ránk, győztesen hagytuk el a pályát.

Hullámzó első félidőt produkáltak ifistáink az ötödik helyen álló Kisvárda otthonában. Lendületes jó kezdésünknek köszönhetően az ötödik percben 5–3-ra vezettünk, amikor jött az első apróbb hullámvölgy. A több mint négyperces gólcsend elég volt a hazaiaknak a fordításhoz. Csernyánszki Liliána találata vetett véget a nehéz periódusnak, s mivel Torda Vanessa is elkapta a fonalat, Lakatos Petra két góljával ismét kettővel vezettünk. Makó Zoé stabilan lőtte be ziccereit a balszélről, Panyi Anna is csatlakozott a gólgyártáshoz, így a félidő hajrájához közelítve már 16–10-re vezettünk.  A szünet előtti hat percben azonban már nem lőttünk gólt, így a játékrész végén zárkózott a Kisvárda.

A folytatásban Makó Zoé duplájával és Csernyánszki Liliána góljával újra nőtt a különbség, de a vendéglátók nem adták fel, s a 47. percben feljöttek három gólra (21–24). Az ihletett formában játszó Makó Zoé két találatával újra ötre nőtt az előnyünk, de ismét visszajött a Várda háromra.  Ennél közelebb azonban nem jutottak a lelkesen harcoló hazaiak, mert a legfontosabb momentumokban mindig volt egy extra villanás nálunk. A Kisvárda a hét a hat elleni játékkal is megpróbálkozott, labdát szereztünk és Panyi Anna egészpályás találata vetett véget az izgalmaknak (26–30). Ha nehezen is, de megszerezte a fontos két pontot Kudor Kitti csapata, újabb fontos lépést tett céljai elérése felé.

Ifjúsági I. osztály, Keleti csoport, 14. forduló:

KISVÁRDA–DVSC SCHAEFFLER 27–31 (12–16)

DVSC: Torda V. – Szabó F. 1, Panyi A. 9 (4), Tóth G., Lakatos P. 2, Csernyánszki L. 7, Makó Z. 8. Csere: Reszegi (kapus), Kelemen D. 1, Silye N. 2, Bákonyi L. 1, Balogh R. Edző: Kudor Kitti.

Kiemelt partnereink