Megszenvedtünk a két pontért

Ahogy várható volt, szoros mérkőzést játszottak U17-eseink az Algyő ellen, idegenben, és végül nagyon fontos győzelmet arattak!

Sejtettük, hogy nem lesz sétagalopp az Algyő elleni mérkőzés, hiszen ellenfelünk hazai pályán csak a Ferencvárostól és a PC Trade Szegedtől kapott ki.

Jól kezdtük a találkozót, főleg Bristyán Dorina alkotott támadásban, File Csenge góljával pedig már 6-3-ra vezettünk a 10, percben. Néhány percig még tartottuk a vezetést, azonban a 14. minutumban egyenlített a jól játszó Algyő. Sőt, át is vette a vezetést, a védekezés nagyon nem működött, a 2. percben már a 12. találatukat jegyezték a hazaiak. Réti Bíborka két fontos góljával tartottuk a mínusz kettőt, 14-12-re vezetek a házigazdák egy félidőnyi játék után.

A második félidő elején Halinda Viola védései is kellettek ahhoz, hogy Ratalics Luca hetesgóljaival egyenlítsünk, majd átvegyük a vezetést. Továbbra is igyekezett tartani a lépést az algyői csapat, Bristyán Dorina találatával vezettünk először négy góllal a mérkőzésen, negyedórával a vége előtt. Sajnos ekkor nagyon megálltunk, több hiba csúszott a támadójátékba, néhány percen belül egyre olvadt a négygólos előny. Az utolsó percekben Varga Katalin és Bristyán Dorina góljai nagyon kellettek, csakúgy, mint Halinda Viola két fontos védése, így végül 27-24-re győztek akadémistáink Algyőn.

Az Algyő pályaválasztásával eddig csak két csapat nyert a bajnokságban, a Ferencváros és a PC Trade Szeged, így ez egy szép siker, amelyet arattak a mieink. Ezzel a győzelemmel újabb fontos lépést tettek akadémistáink a Keleti csoport első helyének megszerzése érdekében, mindezzel együtt a további akadályokat is meg kell ugrani!

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 22. forduló:

FKSE-Algyő DVSC SCHAEFFLER 24–27 (19–8)

DVSC: Bengi L.  – Ratalics L. 5 (3), Tóth R. 1, Bristyán D. 9, Varga K. 7, Solymosi Zs. 2, File Cs. 1. Csere: Halinda V. (kapusok), Réti B. 2, Tóth F., Tóth P.

Győrvári Viktor: Sokadik olyan meccsünk, ahol nem jó játékkal ugyan, de kiharcoltuk a győzelmet. Volt néhány jó egyéni teljesítményünk, Bristyán Dorina támadójátékban, illetve Halinda Viola kapusteljesítménye, de összességében elmondható, hogy csapatként szereztük meg a két pontot!

Kiemelt partnereink