Meggyőző fölénnyel

Nagyszerű kapusteljesítménnyel és dinamikus támadójátékkal magabiztos győzelmet aratott Győrvári Viktor serdülőegyüttese Békéscsabán.

Nehezen akart megszületni az első találat, végül Bristyán Dorina a negyedik támadás során avatta fel a békéscsabai kaput. Jól kezdtek a mieink Hermann Zille „fésülte meg” a békéscsabai kapust, háromra növelve a debreceni előnyt. Egyébként is jellemző volt, hogy jól találjuk meg a beállót, illetve a szélsők is remekeltek, főleg Eszenyi Gréta lőtt szépségdíjas gólokat. Nem nagyon tudott ellenfelünk mit kezdeni a nyitott védekezéssel, illetve Kovács Noémi kapussal! Noémi az egész mérkőzésen kiváló teljesítményt nyújtott, közel 50 %-on védett. Habár a hazaiak nem engedték el a mieinket, azért tisztes – legalább háromgólos – távolságot tartottak. Hermann Zille újabb „fésülős” góljával már volt hat is közte, ám a félidő végét kicsit elrontottuk, háromra olvadt az előnyünk.

A félidei eligazítás hatott, ugyanis jól kezdték akadémistáink a második játékrészt, a beálló poszton ezúttal is tarthatatlan Hermann Zille ismét hatra növelte az előnyt, és ekkor már megtörni látszott a Békéscsaba. Egyre növeltük a különbséget, az ügyes dolgokat mutató, ám a befejezéseknél peches fiatal, Réti Bíborka találatával már nyolc volt közte! Teljesen megtörtek a lilák, Bristyán Dorina betörésével már tízzel vezettünk, amelyben nagyon nagy szerepe volt a ziccereket és átlövéseket is kiválóan hárító Kovács Noéminek! A sérülésből felépült Fele Patrícia is berámolt végül három gólt, átlövésből és lerohanásból is, az utolsó szó pedig az agilis Tóth Rebekáé volt, aki megkoronázta csapata teljesítményét az utolsó góllal!

Kilencgólos győzelmet aratott Békéscsabán Győrvári Viktor együttese a serdülő első osztályban, megszerezve huszadik győzelmét a huszonkettedik mérkőzésen! Innen már tényleg csak egy lépést kell tenni a Final Four elérésért!

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 22. forduló:

Békéscsabai NKSE–DVSC SCHAEFFLER 27–36 (13–16)

DVSC: Kovács N. – Fábián A. 1, Tóth R. 5, Hermann Z. 5, Ferenczi L. 4, Bristyán D. 3, Eszenyi G. 6. Csere: Szabó D., Halinda V. (kapusok), Fele P. 3, Fekete B. 3, Nánási L. 3, Réti B. 1, File Cs. 2, Tóth P. Edző: Győrvári Viktor

Győrvári Viktor: Edzőként jó érzés látni a csapatodat, mikor olyan szinten uralja a mérkőzést, mint ma. Tudtuk, hogy mit akarunk csinálni a pályán és ami még fontosabb, hogy javarészt azt is tudtuk, hogy az ellenfél mit akar.

Kiemelt partnereink