Megérdemelt győzelem

A 3. perctől végig vezetve nyerte meg Márián Blanka együttese a Kállósemjéni SZSE elleni idegenbeli NB II-es mérkőzést.

A Kállósemjén elleni idegenbeli NB II-es mérkőzésen ugyan a hazaiak lőtték az első gólt, ám a harmadik percben Keller Petra találatával már nálunk volt az előny és ezt nem is engedte ki a kezéből Márián Blanka együttese. Véniger Kata már az elejétől nagy kedvvel kézilabdázott, irányított, szervezett és lőtt, a 9. percben az ő gólja után már négy góllal vezettünk. Nagyon jól támadtak a mieink, a 14. percben már 13 lőtt gólnál jártak akadémistáink, ám ekkor kissé megtorpantunk elől, illetve két kiállítás is sújtotta a csapatot, így háromra zárkóztak a vendéglátók. Ennél közelebb nem engedtük őket, Halinda Viola többször is megakadályozta abban a hazaiakat, hogy gólt szerezzenek, Véniger Kata pedig hat gólig jutott egy félidő alatt: az előnyünk pedig négy találat volt.

A második játékrészt is jobban kezdtük, Bengi Lili védései sokat segítettek ebben, Vincze Viktória lőtt, máris hat gól volt a különbség. A felzárkózási kísérleteket rendre visszavertük, amikor két- három gólra apadt a különbség, rendszerint jött egy debreceni találat. Egészen így volt ez az 50. percig, ám ekkor egy gólra olvadt a mieink előnye, előbb Tóth Panna, majd Véniger Kata köszönt be kétszer-kétszer, a vége előtt öt és fél perccel néggyel mentünk. Lelkesen küzdött a hazai csapat, amely egy percig nem adta fel, ám Vincze Viktória két gólja végképp eldöntötte a két pont sorsát! A győzelemhez hozzájárult a játékosok szülei, hozzátartozói, valamint a találkozón nem játszó csapattag által teremtett jó hangulatú szurkolás!

Újabb szép győzelmet arattak akadémistáink az NB II-ben, így kilenc találkozó után nyolc ponttal jelenleg a tabella negyedik helyén állnak. És ami még fontosabb, rendkívül sok tapasztalatot gyűjtenek a lányok felnőtt játékosok ellen játszva.

NB II D-csoport, 8. forduló:

Kállósemjéni SZSE–DVSC SCHAEFFLER 27–32 (13–17)

DVSC: Halinda V. – Keller P. 4, Szinay S. 3, Nagy B. 4 (1), Litschauer N. 2, Véniger K. 9 (1), Zákányi J. 1. Csere: Bengi L. (kapus), Jeszenszki P. 2 (1), Tóth P. 3 (1), Vincze V. 4, Szürös K. Edző: Márián Blanka.

Kiemelt partnereink