Meg kellett küzdeni a két pontért

Hiába vezetett hat góllal az első félidő után U19-es együttesünk, a végén meg kellett küzdeni a két pontért Kecskeméten.

Nem várt könnyű mérkőzés a mieinkre Kecskeméten, ahol már a tavalyi bajnokságban is meg kellett küzdeni a biztosabb győzelemért. Ezúttal jól kezdtük a mérkőzést, Poczetnyik Dóra vezetésével, ám a háromgólos előnyt nem sikerült tovább növelni az első negyedórában. Kovács Noémi bravúrjai kellettek ahhoz, hogy Balogh Rebeka átlövésével már hattal vezessünk 21 perc után. Kissé zárkózott a nagyon agresszíven játszó és szívósan küzdő Kecskemét. A védekezés talán kissé „összecsiszolatlan” volt, ezt kapusbravúrokkal korrigáltuk, így maradt a tíz kapott gól.

A második játékrész elejét jól kezdtük, majd jött egy piros lapos kiállítás, amely a lehetőségek szűkében álló beállójátékunkat sújtotta. Erre a pozícióra Fele Patrícia került be kényszerből, és igen jól megoldotta a helyzetet, összesen hat találatot szerzett! A vendégek fellelkesültek, a védekezésünk – főként a beálló körüli – nem akart összeállni, így hiába volt viszonylag hatékony a támadójáték, a különbség 3-4 gólnál befagyott. Az utolsó negyedórára aztán kezdett csökkenni is, ezt éppen Vincze Viktória szép lövése módosította háromra a 48. percben. Nagyon belelkesült a hazai csapat, és bizony Kovács Noémi fontos védései kellettek a vezetés megtartásához! Az utolsó másodpercekben Fele Patrícia értékesített egy hétméterest, így két góllal nyertünk Kecskeméten!

Nagyon nehéz, igazi „munkás” győzelem volt, ez a találkozó sok tanulságot hordozott magában. Az első félidei játék után kissé váratlan volt a második harminc perc produkciója, amely messze volt a kiválótól. Fontos azonban, hogy ezt a mérkőzést is megnyerték a mieink és sokszor egy nehéz győzelemből többet profitál a csapat és játékosai, mint egy könnyedén megszerzett két pontból.

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 4. forduló:

Kecskeméti NKSE–DVSC SCHAEFFLER 28–30 (10–16)

DVSC: Kovács N.  – Rácz P. 1, Balogh R. 4, Ferenczi L. 6, Fekete B. 1, Poczetnyik D. 9 (4), Eszenyi G. 1. Csere: Lakatos R. (kapus), Fele P. 6 (3), File Cs., Szabó F. 1, Vincze V. 1, Réti B.

Papp György: Tanulságos mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidei jó játék után sajnos a második játékrészben szorossá tette a mérkőzés végét a találkozó közben fellelkesült Kecskemét. Sok információval szolgált ez a találkozó, amely megmutatta a hibáinkat és erényeinket is.

Kiemelt partnereink