Második helyen

Két győzelemmel és egy vereséggel a második lett Márián Blanka együttese a budapesti akadémiai tornán.

A budapesti Elek Gyula Aréna adott otthon az akadémiai torna harmadik fordulójának. Eddig jó eredményeket értek el fiataljaink a tornákon, remélhettük, hogy ez a jó sorozat folytatódik. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ebből a korosztályból (2008-2009-ben születettek) többen is a diákolimpia országos döntőjében vettek részt Gyöngyösön.

Az első találkozót pénteken játszotta le Márián Blanka csapata, a Győri ETO ellen. A találkozó végig kiélezett küzdelmet hozott, a félidőben két góllal vezettek a kisalföldiek, majd a második játékrészben szinte fej-fej mellett haladtak a felek, a végjátékból a győriek jöttek ki győztesen. Szombaton az első meccset a házigazda Ferencváros ellen vívták akadémistáink, és végig kézben is tartották. Több szép megoldást is láthattunk főként támadásban, leginkább Hadas Tilla és Krasznai Dorka jóvoltából, így négy góllal sikerült legyőzni a fővárosiakat. A NEKA elleni volt az utolsó állomás ezen a tornán, és bár az első játékrész még kiegyenlített küzdelmet hozott, ám a másodikban sikerült ellépni ellenfelünktől. Tábit Vivien több szép védést mutatott be, Pásztor Gréta pedig gólerősen játszott, beállóink pedig elnyűhetetlennek bizonyultak, így végül 27-22-es debreceni győzelmet hozott az összecsapás.

Ismét egy színvonalas, sok tapasztalattal járó fordulót hozott az akadémiai torna. Két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen végeztek a debreceniek ezen a hétvégén.

Szép volt lányok!

Akadémiai torna, III. forduló, Budapest:

DVSC Kézilabda Akadémia–Győri ETO Kézilabda Akadémia 29–30 (14–16)

DVSC: Péter R., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D. 1, Szinay S. 3, Csiszár H. 5, Baló-Jóna N., Uj F. 4, Litschauer N. 4 (1), Kiss O. 2, Gönczi H. 1, Balog R. 3 (1), Hadas T. 6 (3), Papp L., Varga R., Pásztor G, Varju Zs. Edző: Márián Blanka.

DVSC Kézilabda Akadémia–FTC Kézilabda Akadémia 31–27 (14–12)

DVSC: Péter R., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D. 6, Szinay S. 3, Csiszár H. 1, Baló-Jóna N., Uj F. 1, Litschauer N. 5, Kiss O. 1, Gönczi H., Balog R. 5 (1), Hadas T. 7 (1), Papp L., Varga R. 1, Pásztor G. 1, Varju Zs. Edző: Márián Blanka.

DVSC Kézilabda Akadémia–NEKA 27–22 (11–11)

DVSC: Péter R., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D. 1, Szinay S. 3, Csiszár H. 2, Baló-Jóna N., Uj F. 3 (1), Litschauer N. 1, Kiss O. 2, Gönczi H., Balog R. 3, Hadas T. 2 (2), Papp L.2 (2), Varga R., Pásztor G. 6 (1), Varju Zs. 2. Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: Hasznos tornán vagyunk túl, sok tapasztaltot gyűjtöttünk, játékrutint szereztünk. A támadás és a védekezés egyes elemeiben léptünk előrébb, a csapat minden tagja hozzájárult az eredményességhez.

Kiemelt partnereink