Második félidei diadalmenet

A mérkőzésen belül javuló védekezésének köszönhetően tizenkét góllal győzte le a Kazincbarcikát Győrvári Viktor együttese a serdülő másodosztályban.

A DVSC-Kazincbarcika párharc második felvonása következett az ifjúsági másodosztályban, az első drámai körülmények között nyerték meg akadémistáink.  Gólváltásokkal indult a találkozó, egyik oldalon sem lehettek túl elégedettek a szakvezetők a védekezésekre. Eleinte a vendégek vezettek, sajnos nem állt össze a védekezés és kapusteljesítmény, támadásban Fele Patrícia közbelövései és a csereként érkező, de nagy lendülettel és kiválóan beszálló Véniger Kara játéka okozott felüdülést. Halinda Viola is érkezett már az első játékrészben és több szép védéssel vétette észre magát, a támadójáték is egyre inkább javult. Eszenyi Gréti jobbszélről szerzett ügyes góljai után ismét döntetlen volt az állás, az utolsó percben pedig gólváltás történt, 18-18-cal fordultak a csapatok. Tanultunk az első félidei hibákból, a második játékrészre egy teljesen más együttes jött ki piros mezben. Fele Patrícia és Ferenczi Lili vezetésével kilenc perc alatt négy gólos előnyt építettünk ki, sokkal hatékonyabb védekezés mellett. Ettől kezdve nem volt kérdés a győztes kiléte, a mieink jó védekezéssel, sok gyors góllal döntötték el a találkozót. Ügyesen szállt be Bristyán Dorina is a jobbszélre, jobbkezesként, de Tóth Rebeka is ügyesen mattolta több esetben a kazincbarcikai védelmet. Könnyedén nyert csapatunk, a mérkőzés slusszpoénját Véniger Kata adta meg, aki az utolsó másodpercben nagyon szép mozdulattal alulról a felső kapufa alá felhúzott átlövést eresztett meg, beállítva a 39-27-es végeredményt!

Ifjúsági II. osztály bajnoki mérkőzés, 4. forduló:

DVSC SCHAEFFLER II.–Kazincbarcikai KSE 39–27 (18–18)
DVSC: Szabó D.  – Ratalics L. 2, Tóth R. 5 (2), Ferenczi L. 5, Hermann Z. 3, Fele P. 4, File Cs. 1. csere: Halinda V., (kapus), Fábián A., Véniger K. 6 (1), Gáspár A. 2, Eszenyi G. 4, Solymosi Zs. 1, Bristyán D. 4, Kovács H, 1, Fekete B. 1. Edző: Győrvári Viktor.
Győrvári Viktor: Örömteli, hogy mérkőzésen belül is képesek vagyunk tanulni. Hibázunk sokat, különösen védekezésben – amely nem egy egyszerű rendszer – de tudjuk ezeket javítani egy adott meccsen belül. A támadójátékunk is fejlődünk apránként, mindenkinek rá kell jönnie, hogy mi az a támadórepertoár, amelyet alkalmazni tud a mérkőzéseken.

Kiemelt partnereink