Magabiztosan Kazincbarcikán

Az első félidő második felében lelépte a Kazincbarcikát, könnyedén győzött Kudor Kitti együttese az NB II-ben.

Első idegenbeli mérkőzését játszotta a szezonban Kudor Kitti együttese az NB II-ben, amely Kazincbarcikára látogatott. Gyors gólváltásokkal kezdődött a találkozó, ám 2-2-nél mindkét csapat elkezdte halmozni a technikai hibákat támadásban. Nem csoda, hogy a mieink edzője már a nyolcadik percben időt kért, nem úgy kezdtük a találkozót, ahogy kellett volna. Mily érdekes játék a kézilabda, ami nem nagyon ment hat emberrel, az ment néggyel. Történ ugyanis, hogy két kiállítást kaptak akadémistáink rövid időn belül, – a második erősen vitatható volt – ám ez olyan lelki tartást adott, hogy két szép Kelemen Dorina-Makó Zoé összjátékkal két gólt szereztek a mieink kettős emberhátrányban! Panyi Anna kiváló betöréssel növelte tovább az előnyt, immár 6-6 ellen, érezhetően innen már akadémistáink irányították a mérkőzést. Támadásban és védekezésben is jól teljesített Panyi Anna, a kapuban pedig Torda Vanessa teljes mértékben elbizonytalanította az ellenfél szélsőit, de több átlövést és beállóziccert is hárított. A pontot az i-re Kiss Laura utolsó másodpercekben szerzett átlövése tette fel, a félidőben nyolc góllal vezettek a mieink!

A második játékrész is jól kezdődött, több frissen pályára lépő játékos is góllal mutatkozott be, Erdődi Helga első góljával pedig már tíz volt közte, Kiss Laura pedig távolról lőtt, többször is eredményesen. Nem tudott közelebb férkőzni a borsodi csapat, Torda Vanessa továbbra is nagy hatékonysággal hárította a lövéseket. Forgatta csapatát Kudor Kitti mindenkinek volt legalább egy-két jó megmozdulása, egy kivétellel minden mezőnyjátékos szerzet gólt. Erdődi Helga nagyon magabiztosan értékesítette ziccereit, és bár a második félidei védekezés színvonala nem verdeste az eget, könnyedén tartotta előnyét a csapat. Néhány perccel a vége előtt sportszerű jelenet zajlott le, a hazai csapat egyik játékosa görcsöt kapott, Balogh Rebi segített neki, visszafeszítette a lábfejét, oldva a görcsöt. Hét gólnál nem tudott közelebb férkőzni a hazai együttes, a hajrában a mindössze 15 éves Szabó Dóra is lehetőéget kapott kapusposzton. Hétgólos győzelmet arattak a lányok, így két összecsapás után négy ponttal állnak.

NB II. bajnoki mérkőzés, 2. forduló:

Kazincbarcikai KSE–DVSC SCHAEFFLER U22 26–33 (11–19)

DVSC: Torda V. – Ináncsi F. 3, Silye N. 3, Panyi A. 5, Csernyánszki L. 1, Tóth G., Makó Z. 3. Csere: Szabó D. (kapus), Fodor V. 2, Kelemen D. 2, Poczetnyik D. 2, Erdődi H. 5, Kiss L. 4, Rácz P. 2, Balogh R. 1. Edző: Kudor Kitti
Kudor Kitti: Álmosan, dekoncentráltan kezdtük a mérkőzést, nehezen találtuk a mérkőzés ritmusát az elején. Az első félidő második felében sikerült magasabb fordulatra kapcsolni és egy nagyobb gólkülönbséget kialakítani. A második félidőben visszaesett a védekezésünk, emiatt kicsit bosszú vagyok, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. Örülök annak, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni.

Kiemelt partnereink