Magabiztosan a listavezető ellen

Nem hagyott kétséget a győztes kilétéről, nagyszerű játékkal győzte le nagyon magabiztosan az eddig veretlen PC Trade Szegedet Márián Blanka U17-es csapata!

Igazán nagy rangadóra készültek akadémistáink, akik az eddig veretlen, listavezető PC Trade Szeged fogadták az U17 I. osztály 11. fordulójában.

Két hazai góllal indult a mérkőzés, majd egyenlítettek a vendégek, és ez volt a következő percek forgatókönyve: vezettek a mieink, majd egyenlített a Szeged. Nagy Borbála átlövésével 6-5 volt az állás, innentől kezdve már csak akadémistáinknál volt az előny. Keller Petra kiválóan használta ki ziccereit, sőt többször ő maga teremtett magának lehetőséget, Litschauer Nikol góljai mellett jól játszotta meg a beállót, Varga Katalin pedig élt a lehetőséggel és rendszerint eredményes volt. A védekezés feljavult, Bengi Lili pedig több szép védést is bemutatott, Zákányi Janka szép góljával már 12-8-ra vezettünk a 16. perc végén. Innentől kezdve pedig nem volt megállás, nagyszerű megoldásokat láthattunk a lányoktól, a sérülésből visszatérő Tóth Norina is betalált, 19-10 a 26. percben. És egy nagyon szép megoldást zárta le az első félidőt: Vincze Viktória lőtt takarásból, talajról a hosszú felsőbe, 22-10-es állással fordultak a felek.

A második játékrészben sem sokat változott a játék képe, a mieink minden megoldása „ült”, példának okáért említhetjük a „háromkapufás” Keller Petra találatot! Bengi Lili továbbra is szállította a védéseket, a végig nagyon agilisan játszó Zákányi Janka találatával a 47. percben kialakult a húszgólos differencia (34-14). Vincze Viktória is szépen találta meg a beállókat, akik éltek is a lehetőséggel. Az utolsó percekben Tóth Panna, Szürös Kinga és Szinay Sarolta is többször volt eredményes, a kapuban pedig Tábit Vivien is hatékonyan védett! Nagyon jól játszottak akadémistáink, akik végül 46-19-re győzték le az eddig még csak vereséget sem szenvedő PC Trade Szegedet.

Ezzel a győzelemmel Márián Blanka együttese utolérte a Szegedet, vesztett pontok tekintetében az FTC áll még hasonlóan. Nagy versenyfutás veszi kezdetét, amelyben minden egyes győzelem nagyon fontos!

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 11. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–PC Trade Szeged 46–19 (22–10)

DVSC: Bengi L.  – Keller P. 9 (2), Nagy B. 4, Jeszenszki P., Varga K. 7, Litschauer N. 5, Zákányi J. 5. Csere: Tábit V. (kapus), Vincze V. 6, Tóth P. 2, Tóth N. 2, Balog R., Szinay S. 3, Szürös K. 3. Edző: Márián Blanka.
Márián Blanka: Nagyon fegyelmezetten, tudatosan kézilabdáztunk az egész mérkőzésen! Gratulálok a csapatnak a mai hozzáálláshoz és a mutatott játékhoz!

Kiemelt partnereink