Magabiztos sikerrel kezdtünk!

Magabiztos győzelmet arattak akadémistáink, akik jó teljesítményt nyújtva győzték le az Eszterházy SC együttesét az idei év első NB I/B-s mérkőzésén!

Több mint egy hónapja nem léptek pályára akadémistáink az NB I/B-ben. 2024-ben először az Eszterházy SC együttesével nézett farkasszemet Győrvári Viktor csapata!

Az első találatot a vendégek szerezték, ám ez nem bizonyult jó ómennek. Három debreceni találat következett, a hetedik percben Varga Katalin lövése után már 3-1-re vezettünk, ám ezek után a Heves megyeiek lőttek hármat. Tóth Rebeka egyenlített, és innentől kezdve már nem tudta visszavenni a vezetést a fekete mezes vendégcsapat. Felszabadultan, okosan kézilabdáztak a mieink, Csamangó Lili átlövésével már 10-6-ra vezettünk a 23. percben. Jól működött a védekezés, illetve a kapuban Lakatos Réka szép védéseket mutatott be, több egri játékost is szinte megbabonázva! Az első félidő további részében még sikerült növelni a fórt, öröm volt nézni a csapat játékát!

Hétgólos előnnyel fordultunk, Kiss Csenge találataival sikerült tovább is növelni ezt a különbséget. A játék minden elemében többet nyújtottak Győrvári Viktor tanítványai, akik látható módon élvezték a játékot. Sikerült alkalmazkodni az ellenfél nyitott védekezéséhez, 7-6 elleni játékához is, az idő múlásával egyre inkább úgy tűnt, ezen a délutánon otthon tartjuk a két pontot! A mindössze 17 éves Varga Katalin ötödik találatával a vége előtt 12 perccel nyolc góllal vezettünk, több esetben is szinte lehetetlennek tűnő labdát szereztünk meg, tényleg jól játszottak a mieink! Az utolsó percekben nem sikerültek jól a támadások, Lakatos Réka továbbra is kiválóan teljesített, így alig csökkent az előny. A csapat mentalitása végig kiváló volt, több olyan momentuma is volt a mérkőzésnek, amelyből komolyan lehet építeni a következő mérkőzésekre is! Ötgólos siker a vége, akadémistáink nagyon megérdemelten gyűjtötték be a két pontot a stabil középmezőnyhöz tartozó Eszterházy SC ellen!

Csak így tovább, erre a mérkőzésre lehet építeni a továbbiakban!

NB I/B., 14. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U19–Eszterházy SC 29–24 (16–9)
Debrecen, 70 néző: V: Csuka P., Kocsis O.

DVSC: Lakatos R. – Kiss Cs. 3, Csamangó L. 8 (3), Kelemen D. 1 (1), Varga K. 5, Tóth R. 3, Eszenyi G. 1. Csere: Kovács N. (kapus), Nagy N. 1, Ferenczi L. 2, Baranyi D. 3 (3), Fodor V. 1, Ratalics L. 1. Edző: Győrvári Viktor.

ESZTERHÁZY: Kiss-Gadányi M. – Bernát D. 1, Iván E., Babinszky L. 4, Simon A. 3, Vass V. L. 4 (1), Szentkeressy-Kovács R. 1 Csere: Kozma T. (kapus), Tóth G. 1, Pint L. 3, Zákányi B. 1, Zsákovics S. 2, Kiser P. 3, Gazsovics V., Szabó K. 1 (1), Losonczi A. Edző: Farkas József.

Kiállítások: 6 ill. 2 perc
Hétméteresek: 7/7, ill. 3/2.

MESTERMÉRLEG
Győrvári Viktor: Jó volt látni azt a magabiztosságot, amellyel a mérkőzést kezeltük, uraltuk a találkozót! Jó tempóban kézilabdáztunk, néhány kiemelkedő egyéni teljesítmény mellett kiemelném a mai csapatmunkát!

Kiemelt partnereink