Magabiztos évkezdet

Könnyedén győztek U19-eseink a BVSC-Zugló otthonában, minden mezőnyjátékos eredményes volt, két fiatalnak ráadásul ez volt az első mérkőzése ebben a korosztályban.

A kezdet mindig fontos: 2024-ben először léptek pályára U19-eseink, akik a BVSC-Zugló otthonában kezdték meg idei szereplésüket. A meccskezdetre azért igencsak hízelgő lenne, ha azt mondanánk, hogy jól sikerült. Habár Ratalics Luca hamar szerzett két gólt, nem sikerült meglépni a fővárosiaktól, akik a 9. percben csupán egygólos hátrányban voltak. Ekkor ritmust váltottak a mieink, Sőlösi Erika beállóból szerzett gólját újabb debreceni találatok követték, az ebben a korosztályban újoncnak számító Litschauer Nikol első találatával már 12-7-re vezettünk, majd Tóth Rebeka duplája következett. Ebben a periódusban már sokkal jobban játszottak akadémistáink, akik többször is labdát tudtak szerezni és ebből gyors gólokat lőni! Egy másik újonc, Nagy Borbála is góllal debütált, egyre nagyobb lett a két csapat közti különbség. Tizenhat góllal vezettünk az első félidő után.

A második játékrész is kissé zaklatottan indult, kimaradtak a ziccerek, az első öt percben csupán Solymosi Zsófi talált be. A kezdeti hibák után újfent sikerült tovább növelni a különbséget, a bátran játszó Litschauer Nikol átlövéseinek is köszönhetően. A mai napon is nagyon aktív Varga Katalin góljával vezettünk először hússzal, majd a jobbszélen szereplő Tóth Fruzsina vette át a befejező szerepét és végül hét gólig jutott. A kapuban Halinda Viola is bemutatott szép védéseket, az első játékrészben Demjén Laurának is voltak jó megmozdulásai, a magas támadásmennyiség ellenére 21 gólt kaptak akadémistáink. Akadtak még további szép megoldások, közel jártunk ugyan az 50 lőtt gólhoz, ez végül nem jött össze, ám így sincs okunk elégedetlenkedni!

Magabiztos győzelmet arattak akadémistáink a BVSC-Zugló otthonában, külön öröm, hogy minden mezőnyjátékos betalált legalább egyszer, és a debütáló fiatal játékosok is hozzátettek a mai győzelemhez!

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 12. forduló:

BVSC-Zugló–DVSC SCHAEFFLER 21–47 (10–26)

DVSC: Demjén L.  – Ratalics L. 4 (1), Véniger K. 2, Ferenczi L. 3, Varga K. 10, Solymosi Zs. 3, Eszenyi G. 2. Csere: Halinda V. (kapus), Sőlösi E. 4, Tóth R. 4, Tóth F. 7, Litschauer N. 6, Nagy B. 2 (1). Edző: Győrvári Viktor.

Kiemelt partnereink