Lélekemelő siker

Gólzáporos mérkőzésen nagy küzdelem végén négy találattal győzték le akadémistáink az eddig a mieinkhez hasonlóan veretlen Praktiker-Vác együttesét az U19 I. osztályban!

Hibátlan csapatok találkoztak Vácon, az U19 I. osztály első két helyezettje csapott össze!

Jobban kezdték a váciak a mérkőzést, szinte minden támadásuk végén gólt lőttek. Kelemen Dorina átlövésével egyenlítettünk a hatodik percben (ekkor már 5-5 volt az állás!), Csamangó Lili találatával pedig már mi vezettünk két góllal. Valóságos gólzáport hozott a mérkőzés, néha alig lehetett szemmel követni a gólváltásokat, Tóth Rebeka második góljával pedig megmaradt kétgólos előnyünk a félidő közepére: igaz a részeredmény akár félidei eredménynek is beillett volna, 10-12. Minden ült támadásban, nagy sebességgel kézilabdáztak akadémistáink, ám a félidő vége felé kezdett olvadni a differencia. A 24. percben egyenlítettek, majd át is vették a vezetést a váciak, két perccel a félidő vége előtt hárommal vezettek, ám előbb Baranyi Dorottya, majd szinte a dudaszó pillanatában Eszenyi Gréta is betalált, egygólos váci előnnyel, és gólszegényebb találkozókon végeredménynek is beillő 20-19-cel fordultak a csapatok.

Jól cselező játékosaink jól találták meg a réseket a hazaiak védekezésén, Baranyi Dorottya pedig bátran vállalkozott, és többnyire nagyon jól tette! A második játékrész elején azonban elkezdtünk hibázni, a jó erőkből álló Vác pedig ezt kihasználta és hamar hatgólos előnyt épített ki. Ekkor megrázták magukat a debreceniek, Baranyi mellett Fodor Veronika volt nagyon elemében, de Tóth Rebeka is fontos gólokat szerzett és Lakatos Réka lélektanilag is jelentős pillanatokban hárított! Egyre fokozódott a küzdelem, de a góltermés nem csillapodott különösebben, 45 perc játék után 61 gólt lőtt a két mérkőző fél. Csamangó Lili egyenlített kétszer is, majd Lakatos Réka védése után Fodor Veronika talált be, nagyon megküzdöttek a lányok a vezetésért! Habár ezt még ideig-óráig kiadtuk a kezünkből, Baranyi Dorottya és Csamangó Lilli ismét jól használta ki a számára megnyíló területeket, az 56. perc végén már három góllal vezettünk (40-37 ide), ebben Lakatos Rékának is nagy szerepe volt. Kiss Csenge találatával végleg eldőlt a mérkőzés, majd utolsó gólunkat Fodor Veronika szerezte, amolyan „fodorverásat”, nagyívű ejtés, a kapus pedig elsüllyed! A végén jött a jól megérdemelt örömtánc, az eddig százszázalékos Praktiker-Vác otthonában győztek Győrvári Viktor tanítványai 45-41-re!

Igazán emlékezetes mérkőzés volt, nyolcvanhat góllal, sok szép jelenettel és egy olyan debreceni csapattal, amely képes volt nagyot küzdve legyőzni ellenfelét! Szép volt lányok!

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 8. forduló:

Praktiker-Vác–DVSC SCHAEFFLER 41–45 (20–19)

DVSC: Lakatos R.  – Ratalics L. 1, Szalai P. 1, Csamangó L. 13, Fodor V. 8, Kelemen D. 2, Tóth R. 4. Csere: Halinda V. (kapus), Hermann Z., Kiss Cs. 4, Baranyi D. 11, (1) Eszenyi G. 1, Véniger K. Edző: Győrvári Viktor.
Győrvári Viktor: Hetek óta keressük azt a lelkiállapotot, amelybe az utolsó húsz percben sikerült belekerülni. Megmutatták a lányok, hogy milyen magas szinten képesek az eredményért és egymásért küzdeni! Nagyon büszke vagyok rájuk!

Kiemelt partnereink