Lehengerlő siker

Nagyon magabiztos győzelmet arattak serdülőink első osztályú bajnoki mérkőzésen, tizenöt góllal felülmúlva a Békéscsabát.

Serdülőink is szűk egy hónap után találkoztak újra a Békéscsabával, ők is jó emléket begyűjtve a január 26-i mérkőzésen. Ezúttal egy új találkozó volt, amelyet jelzett az, hogy kissé idegesen kezdtek akadémistáink. Ugyan az első két gólt mi szereztük, gyorsan egyenlítette az ellenfél, majd mindkét oldalon pontatlanok voltak a befejezések. Szerencsére a mieink kapcsoltak hamarabb, Koczka Lili kétszer is betalált, majd Rácz Panna értékesítette ügyesen helyzeteit, a kapuban pedig Kovács Noémi mutatott be szép védéseket. A csapat erejét jelzi, hogy ekkor újabb játékos lépett elő a kalapból – ugyan nem fehér nyúlként – Kelemen Dorina lendületével nem tudtak mit kezdeni a lilák. És bár tizenöt perc után öttel vezettek a mieink, ekkor többször is bizonytalanság lépett elő a támadásoknál, így kissé felzárkóztak a házigazdák. Vida Vivi „nyugtatógólja” kellett a szélről, majd kettős emberhátrányban Koczka Lili harcolt ki és értékesített is egy hétméterest! Nagyon fontos gól volt ez négygólos előnynél a 23. percben, ügyesen kihasználva az ellenfél figyelmetlenségét. A hajrában mindkét fél belehibázott a befejezésekbe vagy mindkét kapus védett. Egy kivétellel: az utolsó másodpercben Vida Vivien a saját térfeléről indított egy ágyúgolyót az ellenfél kapujára, amely meglepve az ellenfél kapusát is a kapuban landolt! A forduló, vagy inkább a szezon gólja is lehetett volna, egyetlenegy szépséghibája volt: egy másodperccel időn túl esett! Így maradt az ötgólos vezetés az első félidő után!

A második játékrészt is jól kezdték a mieink, Silye Nanda átlövése, majd az egész mérkőzésen aktívan játszó Kelemen Dorina labdaszerzése és gólja után már hétre duzzadt a különbség. Ekkor megrázta kicsit magát a lila-fehér együttes, ám hiába minden igyekezet, akadémistáink magabiztosan verték vissza a „támadási kísérletet”.  a kiválóan kézilabdázó Koczka Lili, majd Fodor Vera voltak eredményesek, gyorsan kilenc lett közte, majd Rácz Panna is megtalálta a kapuba vezető utat, először a 41. percben vezettünk tíz találattal. Ekkor már jobba forgatta csapatát Márián Blanka, Véniger Kata például első labdaérintéseiből szerzett gólt a balszélről. Egyre inkább nyílt az olló a két együttes között, a vendégek nem találták védekezésünk és Kovács Noémi ellenszerét, így kevés gólon tudtuk tartani a Békéscsabát. Felszabadultan kézilabdáztak a mieink, élvezték a mérkőzés minden percét, és tényleg öröm volt nézni ezt a találkozót is. A hajrában többen is eredményesek voltak a padról beszállva, örömteli a hosszabb kihagyás után visszatérő néhány percet játszó Poczetnyik Dóra is betalált az utolsó másodpercben! Soha rosszabb visszatérést!

Nagyon magabiztos győzelmet arattak serdülőink a Békéscsaba otthonában, közel kétszer annyi gólt szereztek, mint a házigazdák! Jól játszottak a lányok, amelynek köszönhetően nagyon fontos két pontot gyűjtöttek be, így továbbra is másodikak a tabellán.

Továbbá az is nagyon fontos, hogy pozitív élménnyel lehet nekimenni a jövő heti, Dabas elleni rangadóra!

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 16. forduló:
Békéscsaba–DVSC SCHAEFFLER 16–31
 (8–13)
DVSC: Kovács N. – Rácz P. 5, Kelemen D. 5, Fodor V. 2, Silye N. 3, Koczka L. 8 (1), Vida V. 2. csere: Kiss B. (kapus), Bákonyi L., Véniger K. 1, Balogh R. 2, Poczetnyik D. 1, Eszenyi G. 1., Fábián A. 1.
Márián Blanka: Kicsit döcögősen kezdtünk, támadásbefejezéseink pontatlanok voltak, a beálló körüli védekezésünk nem volt hatékony. Amit kértünk a lányoktól a szünetben, azt a második félidőben megvalósították. Örülök annak is, hogy mindenki játéklehetőséget kapott és a végjátékban is jól teljesítettünk!

Kiemelt partnereink