Lehengerlő siker

Alaposan visszavágtak őszi vereségükért akadémistáink a Váci NKSE-nek, a mérkőzés elejétől kezdve nagyszerűen játszva 47-20-ra győztek a mieink!

Ősszel fájó, egygólos vereséget szenvedtek akadémistáink Vácon, így ezúttal adott volt a feladat: vissza kellett vágni a Duna partiaknak.

A mérkőzést ebben a szellemben kezdték meg Márián Blanka tanítványai, akik kiválóan megvalósított nyitott védekezéssel alig engedtek egyáltalán lövést a váciaknak, elől pedig Litschauer Nikol átlövései vagy a két szélső, Keller Petra és Zákányi Janka ziccerei repítették nem egészen 12 perc alatt 10 gólra a mieinket. Habár egy halvány felzárkózási kísérletet tettek a vendégek, ám a csereként beálló Hadas Tilla is új színt vitt a játékba, a 17. percben már nyolc góllal vezettünk. Szép támadásokat szőttek a lányok, Tóth Norinát vagy később Szinay Saroltát is sikerült megtalálni beálló poszton, ebben a szintén csereként beálló Kis Réka is remekelt (mint ahogy a mérkőzés folyamán sok más játékelemben is). Már az első félidő végére tizenöt gólos vezetést sikerült elérni, ebben jelentős érdemeket szerzett a jó védekezés mellett Bengi Lili is. Szünet után Tóth Panna ügyes találattal nyitott, egyúttal projektálta a folytatást. Még kettős emberhátrányban is sikerült gólt elérnünk Hadas Tilla révén, majd Krasznai Dorka lőtt többször is a hálóba, egy ízben jobbszélső pozícióból. Igazi örömjátékot láthattunk a debreceniektől, akik élvezték ennek minden pillanatát, a kapusteljesítményt tekintve pedig ebben a félórában Péter Rebeka élt a lehetőséggel. Tényleg mindenki hozzátette a magáét, minden mezőnyjátékos szerzett legalább egy gólt, igazi lehengerlő sikert arattak U17-eseink a Váci NKSE ellen.

Szép volt lányok!

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 17. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Váci NKSE 47–20 (25–10)

DVSC: Bengi L.  – Keller P. 6, Nagy B. 2 (1), Tóth P. 3, Tóth N. 4, Litschauer N. 4, Zákányi J. 4. Csere: Péter R (kapus), Hadas T. 6, Szinay S. 6, Kis R. 5, Szürös K. 1, Krasznai D. 4, Czene P. 2 (1). Edző: Márián Blanka.
Márián Blanka: Koncentráltan, fegyelmezetten játszottunk. Léptünk előre a nyitott védekezésben az előző mérkőzéshez képest. Mindenki élt a kapott játéklehetőséggel, az pedig külön öröm, hogy a fiatalabbak is kezdenek beleszokni ebbe a mezőnybe.

Kiemelt partnereink