Lehengerlő győzelem

Nagy tempót diktálva aratott húsz gólos győzelmet Márián Blanka serdülőegyüttese az Orosháza elleni bajnokin.

Száz százalékos teljesítménnyel a háta mögött fogadta a DVSC Kézilabda Akadémia serdülőcsapata az Orosházát, azzal a reménnyel, hogy a jó széria folytatódik tovább. A mieink a kapufa forgácsolásával kezdték a mérkőzést, ám a célzóvizet hamar megtalálták a lányok és zsinórban hat találatot értek el úgy, hogy a vendégek nem lőttek gólt. A villámgyors Véniger Katát jól indítottuk, ő pedig gólra váltotta a lehetőségeket. A vendégidőkérés jót tett az Orosházának, megkezdték a felzárkózást, ám még mielőtt nagyobb lett volna a baj, az egész mérkőzésen nagyon eredményes Véniger ismét növelte a különbséget. Egyre inkább nyílt az olló a két együttes között, az egyetlen nevezett kapusként nagy terhet cipelő Kiss Berta pedig ráérzett a vendégek lövéseire és egyre több védést mutatott be. Poczetnyik Dóri egész könnyedén lőtte az átlövésgólokat, a félidő slusszpoénját pedig Kiss Berta duplavédése adta!

A második játékrészben sem tétlenkedtek a mieink, Vida Vivi ebben a félidőben is jól kezdett, a különbség egyre inkább nőtt a két együttes között. Mindenki pályára léphetett ezen a találkozón, nagyon jól fékeztük meg a vendégek támadásait, a megszerzett labdákból pedig jól indultunk. A 38. percben már 30 lőtt góllal álltak akadémistáink, akik láthatóan élvezték a mérkőzést, ötletes támadások, jó megoldások jellemezték a mieink játékát. A mérkőzés végére is megmaradt a gyors tempó, ezúttal Fábián Alina indult nagyon hatékonyan. A hajrában már tényleg felforgatott felállásban játszottak a mieink, azonban ez nem látszott a teljesítményen, amely nagyon pozitív dolog. A húsz gólos győzelmet a 11 akciógólt szerző Véniger Kata találata jelentette, de az egyedüli kapusként védő Kiss Berta 46 %-os teljesítménye is megsüvegelendő. Igazi esélyesként lehengerlő győzelmet arattak a mieink, így hat mérkőzés után továbbra is száz százalékosak és haladnak tovább céljaik elérése felé!

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 7. forduló:
DVSC SCHAEFFLER– OXXO Energy Orosházi NKC 39–19 (20–10)
DVSC: Kiss B. – Vida V. 7 (1), Kelemen D. 2, Koczka L. 5 (1), Fodor V. 1, Poczetnyik D. 4, Véniger K. 11. csere: Balogh R., Eszenyi G. 1, Kaska K. 1, Kostyó P. 1, Fábián A. 4, Hadházi D. 1, Fele P. 1.
Márián Blanka: Rossz befejezésekkel kezdtünk, de utána eredményesek tudtunk lenni és a védekezésünk is összeállt. Mindenki játéklehetőséget kapott és éltek is vele. Tudatosan kézilabdáztunk az egész mérkőzésen, ennek örülök.

Kiemelt partnereink