Küzdelmes győzelem

Az első félidő után még vezetett a Gárdony, ám a második félidei játékukkal megfordították a mérkőzést akadémistáink, akik végül két góllal győztek!

Az első idegenbeli sikerünket Gárdonyban szereztük meg, így joggal reménykedhettünk abban, hogy hazai pályán is legyőzzük a Fejér megyeieket.

Jól indult a találkozó, az első vendégtalálat a hatodik perc végén született meg, addig a mieink kétszer is eredményesek voltak. Nagy Nóra góljával már 5-2-re vezettünk, ám ahelyett, hogy ez megnyugtatta volna a csapatot, elkezdtünk hibázni támadásban. Sok ziccer kimaradt, emellett technikai hibák is jellemezték a mieink játékát, át is vették a vezetést. A vendégek kapusa nagyon jól védett, sőt még gólokat is szerzett, az utolsó tíz percben debreceni oldalról csak Nagy Nóra tudott eredményes lenni. A slusszpoén pedig az utolsó másodpercekben kapott gól volt, így kétgólos gárdonyi előnnyel fordultak a csapatok.

A második félidő elején sem úgy tűnt, hogy megfordítjuk a mérkőzést, volt, hogy négy góllal vezettek a vendégek. Csernyánszki Liliána háromszor is betalált, majd Bacenkova Dorota is megtalálta a rést a vendégek védekezésén. Balogh Rebeka átlövése pedig meghozta az egyenlítést, ehhez kellett az, hogy a nyitott védekezés jól működjön nálunk és Reszegi Eszternek is akadtak fontos védései. Átvettük a vezetést, Nagy Nóra pedig tovább gyarapította góljainak számát, Cseri hetesével pedig már három találat is volt az előnyünk hat perccel a vége előtt. Az utolsó percekben mindkét csapat sokat hibázott, a Gárdony már csak szépíteni tudott az utolsó másodpercekben, így két góllal legyőztük őket!

Fontos két pontot gyűjtöttek be akadémistáink, akik mindkét alkalommal legyőzték a bajnokságban a Gárdony együttesét.

DVSC SCHAEFFLER U19–Gárdony-Pázmánd NKK 24–22 (11–13)
Debrecen, 120 néző: V: Babidorics B., Reszegi Cs.

DVSC: Torda V. – Kiss Cs., Kelemen D., Csernyánszki L. 6 (1), Kostyó P. 2, Nagy N. 9 (1), Makó Z. 1. Csere: Reszegi E. (kapus), Helm B., Bacenkova D. 5, Szabó F., Fodor V., Balogh R. 1, Koczka L., Eszenyi G. Edző: Kudor Kitti

GÁRDONY: Csatlós Cs. 2 – Kukucska V. 4, Bártfay E. 1, Hamuth L. 2, Kovács D. 6 (2), Becséri K. 4, Zémori D., Lukovics B. 2. Csere: Kaffka E. (kapus), Bozsok D. 1 (1), Bánfai V., Sárvási K., Ágoston N., Takács C., Szűcs N. Edző: Bacsi Mihály Zoltán.
Kiállítások: 8, ill. 0 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/2.

MESTERMÉRLEG
Kudor Kitti: Az első félidőben sok ziccer kimaradt és több technikai hibát is elkövettünk lerohanásban, ezáltal belelkesítettük az ellenfelünket. A második félidőben több jobb, vagy feljavuló teljesítménynek, illetve a nyitott védekezés hatékonyságának köszönhetően sikerült megfordítani a mérkőzést. Nem játszottunk jól, de a küzdőszellemünknek köszönhetően nyertük meg ezt a szoros találkozót!

Kiemelt partnereink