Közel volt a bravúr

Végig tartotta a tempót a bombaerős Ferencváros otthonában a DVSC Kézilabda Akadémia serdülő első osztályú csapata, amely végül jó színvonalú mérkőzésen két góllal maradt alul.

A Ferencváros – DVSC női kézilabda mérkőzéseknek igen nagy hagyományuk van, legyen szó felnőtt, vagy akár utánpótlás találkozóról. A serdülő első osztályban az egymás elleni találkozóig mindkét együttes hibátlanul menetelt, egyaránt hét-hét győzelemmel. A mieink álomszerűen kezdték a mérkőzés, két és fél perc alatt három gyors góllal jelezték győzelmi szándékukat. Hatásos választ adott a hazai csapat erre, hiszen ők öt góllal válaszoltak, a 9. percben már 5-3 állt az eredményjelzőn. Még mielőtt jobb elhúzott volna az ellenfél, a mérkőzésen extrát núyjtó Csernyánszki Lili és a csereként új lendületet adó Kelemen Dorina vezérletével tartottuk a lépést a házigazdákkal. Hasonló erők küzdelme folyt a pályán, kemény ütközésekkel és szép megoldásokkal. Kapaszkodtak a mieink, főleg a belső területeken sikerült rést ütni a ferencvárosi pajzson. Ötletes, ügyes megoldásokban sem volt hiány, Fodor Vera egy ízben fellépett a labdával, majd hiába vártak a védők az ekkor szokásos forgásra, beállósunk a két belső védő között bevitte a labdát, majd a kapuba talált. Nem mellesleg az utolsó szó is akadémistáinké volt, Makó Zoé lőtte be ziccerét, így egygólos hazai előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidő elején kissé bennmaradtak a mieink az öltözőben, a gyors tempóban kezdők FTC pedig négygólosra növelte előnyét. Nagyon jól, mind a kettes, mind a belső pozíciókban hatékony mélységi kilépéseket alkalmaztak a zöld-fehérek, ez nem ízlett a mieinknek eleinte, azonban főként a legkisebb helyen is betörő Csernyánszki Lili révén ismét visszajöttek a pontszerzési esélyek. Rajta kívül is volt mindig egy-egy ember, aki jó megoldással vitte előre a csapat szekerét és hiába diktált nagy tempót a hazai csapat, bírtuk erővel. Hat perccel a vége előtt élni tudtunk egy adódó emberelőnnyel és két gólt szerezve két gólra zárkóztunk! Időt is kértek a hazaiak és mivel eredményesen fejezték be az akciót, így egyre halványult a pontszerzési remény. Az utolsó momentum során pedig Silye Nanda értékesített egy kipattanót, beállítva a 23-21-es végeredményt!

Kétgólos vereség lett a vége, egy olyan csapat ellen, amely eddig legalább 12 találattal volt jobb ellenfelénél, nem mellesleg a bajnokság egyik legnagyobb esélyese. Dicséretet érdemelnek serdülőink, akik végig nagy akarattal és a győzelembe vetett hittel léptek pályára, és egy jó színvonalú mérkőzést játszottak a Ferencvárossal! Habár egy vereség mindig fájó, nem kérdés, hogy a mai nap jól szolgálta a csapat fejlődését.

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 11. forduló:
Ferencvárosi TC – DVSC SCHAEFFLER 23–21 (12–11)
DVSC: Kovács N. – Rácz P., Silye N. 1, Csernyánszki L. 10 (2), Fodor V. 3, Balogh R. 1, Makó Z. 2. csere: Kiss B. (kapus), Kelemen D. 3, Koczka L. 1, Poczetnyik D., Vida V., Bákonyi L.
Edző: Márián Blanka
Márián Blanka: Jó színvonalú és tempójú mérkőzést játszottunk, megnehezítettük a listavezető dolgát. Néha az a kis plusz hiányzott, hogy felzárkózzunk vagy átvegyük a vezetést.  Mindenki motivált volt, jól küzdött, felelősséget vállalt, döntéseket hozott. Nagyon jól szolgálta a fejlődésünket ez a mérkőzés, lehet építeni a találkozóra.

Kiemelt partnereink