Kötelező letudva

A félidőben hattal vezetett, végül kilenc góllal győzte le az Orosházát ifjúsági csapatunk.

Úgy kell egy mérkőzést elkezdeni, ahogy ifistáink kezdték, Balogh Rebeka második átlövés góljával már 4-1-re vezettek a mieink öt perc után. Ebből még kiegyenlített az ellenfél, ám szerencsére a vezetést nem tudta átvenni, erről Lakatos Petra gondoskodott góljaival, Reszegi Eszter védéseivel. A két-három gólos előnyt tartották akadémistáink, Kelemen Dorina duplájával viszont a hajrában öt lett közte, sőt Fodor Vera az utolsó másodpercekben még egyszer betalált, így az első játékrész összképét tekintve kialakult a számunkra igencsak hízelgő hatgólos vezetés.

Jól kezdtük a második félidőt is, Poczetnyik Dóra átlövése már a nyolcgólos vezetést jelentette a 35. percben. Ismét következtek a Lakatos-percek, az átlövő – akit ráadásul a későbbiekben még fejbe is találtak nagy erővel, labdával, ám visszatért a pályára – öt percen belül háromszor is eredményes volt, ám az előny nem nőtt, megmaradt nyolc gólon. Először Kelemen Dorina találata után vezettünk tíz góllal, ám ezt megtartani nem tudták akadémistáink, a védekezés a mai napon kevésbé volt hatékony, így hét gólra zárkózott az Orosháza. Kiss Laura bombája ismét a kilencgólos vezetést jelentette, a hátralévő időben nem változott a különbség, egy híján tíz találttal győztek a mieink a Békés megyeiekkel szemben.

Kötelező letudva, a jövő héten viszont nem kisebb feladat vár akadémistáinkra, mint a bajnokságot vezető Ferencváros vendégjátéka a Hódosban. Alighanem ott a kötelezőnél több kell!

Ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 18. forduló:

Oxxo Energy Orosházi NKC–DVSC SCHAEFFLER 25–34 (10–16)
DVSC: Reszegi E. – Erdődi H. 2, Silye N. 3, Balogh R. 3, Tóth G. 3, Lakatos P. 6 (2), Bákonyi L. Csere: Kovács N. (kapus), Kelemen D. 5, Fodor V. 3 (1), Poczetnyik D. 3, Kiss L. 5, Szabó A. 1.
Győrvári Viktor: Nem játszottunk a legmagasabb színvonalon, de mindenki tudott játéklehetőséget kapni ezen a mérkőzésen.

Kiemelt partnereink