Kötelező behúzva

Tizennégy gólos győzelmet arattunk a Hatvan ellen az NB II. hetedik fordulójában.

Az eddigi hat mérkőzésen négy alkalommal nyerő, kétszer vereséget szenvedő Hatvan ellen léptek pályára a mieink az NB II. hetedik fordulójában. Fagyos tekintetekkel várták a mieink a kezdősípszót, no nem azért, mert haragudtak volna bárkire is, hanem mert ténylegesen hideg volt a csarnokban. Jól be kellett melegíteni, a védekezést és a kapusteljesítményt illetően ez meg is valósult, a támadásokba azonban több pontatlanság csúszott. Hosszan támadtak a hazaiak, erre fel is készítette a mieinket Kudor Kitti, a védekezésben becsúszó hibákat Torda Vanessa védéseivel kompenzálni tudta. Támadásban Rácz Panna két ügyes góllal kezdett, majd Csernyánszki Lili vette kezébe a karmesteri pálcát és többször volt eredményes. Összességében a támadójáték nagyon akadozott, sok esetben elhamarkodtuk a megoldást, holott több könnyű gólt szerezhettünk volna a kivéd(ekez)ett hatvani akciók után. Az utolsó öt percben nem esett gól, így 14-7-es debreceni vezetéssel fordultak a felek.

Vélhetően nem volt elégedett az első félidei támadójáték miatt Kudor Kitti, a második játékrész elején azonban több könnyű gólt szereztünk, köszönhetően a Poczetnyik testvéreknek, Lucának és Dórának, akik első ízben léptek együtt pályára tétmérkőzésen egy csapatban. Ekkor már szemfüles megoldásokat is láthattunk a mieink részéről, Erdődi Helga a kipattanó labdát két védő és a kapus elől elhalászva, utóbbi átejtve szerzett gólt! Egyre nagyobbra nyílt az olló a két csapat között, Lakatos Petra lendületes játéka gólokban realizálódott, 24-12 volt ide negyedórával a vége előtt. Fodor Veronika pedig a pályatörlésből is kiválóan vizsgázott! Nyolc perccel a vége előtt egy szándékos ütésért jogosan kapott piros lapot az ellenfél 21-es számú játékosa. A következő percben pedig Erdődi Helga remek anticipációval szerzett labdát, majd lőtt gólt. Végül tizennégy gólos győzelmet arattunk a Hatvan ellen, idegenben.

NB II. bajnoki mérkőzés, 7. forduló:

OKTAT60 Hatvani KSZSE–DVSC SCHAEFFLER U22 17–31 (7–14)
DVSC: Torda V. – Rácz P. 3, Panyi A. 1, Lakatos P. 4, Török L. 2, Csernyánszki L. 7 (2), Makó Z. 1. Csere: Kovács N. (kapus), Poczetnyik L. 3, Silye N., Ináncsi F., Fodor V. 1, Poczetnyik D. 4, Kelemen D., Erdődi H. 5. Edző: Kudor Kitti.
Kudor Kitti: Az ellenfél lassabb tempóját felvettük mi is, hosszú lefolyású támadójátékuknak köszönhetően ahogy ilyenkor lenni szokott, gyorsan és előkészítetlenül akartuk befejezni támadásainkat, amibe több hiba is becsúszott. Összességében mind védekezésben, mind támadásban sok egyéni hibát vétettünk. Végül nagyobb arányú győzelmet arattunk, de ezzel a mai teljesítménnyel nem lehetünk elégedettek.

Kiemelt partnereink