Könnyed siker

Második mérkőzésén is fölényes győzelmet aratott a DVSC Kézilabda Akadémia serdülő első osztályban szereplő együttese.

Hiába csapott össze két alkalommal a serdülő korosztályban a DVSC és a Kisvárda a felkészülési időszakban, ez egy teljesen más mérkőzés volt, amelyen két bajnoki pont volt a tét. Kissé megilletődve kezdtek a mieink, az első percekben nem sikerült eredményesen befejezni a támadásokat. A 10. percben két lerohanásgólt is lőttek a lányok, ekkor mintha átszakadt volna a gát és innentől egyértelműen uralta Márián Blanka együttese a mérkőzést. Főleg Bákonyi Lara és Koczka Lili voltak eredményesek ebben a periódusban, jól kihasználva gyorsaságukat. Egyre csak nőtt a különbség, amely köszönhető volt a jó védekezésnek, illetve abból való gyors ellentámadásoknak. A szünetre nyolcgólos vendégelőnnyel mehettek a felek.

A második játékrész elején megrázta magát az ellenfél, három perc alatt három gólt dolgozott le. Kelemen Dorina szerzett ekkor két gyors gólt, megtörve a vendéglátók lendületét. A következő percekben nagyjából stabilan maradt a hét-nyolc gólos debreceni vezetés. Az utolsó negyedórára belépve ismét elkezdett nőni a különbség, Potor Kinga több védéssel is hozzájárult ehhez. A hajrára érve egyik csapat sem támadott túl hatékonyan, az utolsó nyolc percben mindössze két gól esett. Magabiztosan hozta ezt a mérkőzést is Márián Blanka serdülőegyüttese. 

Serüldő I. osztályú bajnoki mérkőzés 2. forduló:

Kisvárda – DVSC SCHAEFFLER 16–28 (­8–16)

DVSC: Kovács N. – Fele P. 3, Fodor V. 3, Silye N. 2, Kelemen D. 4, Koczka L. 5, Bákonyi L. 3 csere: Potor K. (kapus), Vida Vivien 2, Poczetnyik D. 3, Balogh R., Ferenczi L. 2, Véniger K. 1, Fábián A.

Márián Blanka: Örülök a két megszerzett pontnak. Úgy gondolom, jó tempóban kézilabdáztunk, amely persze több hibát is hordoz magában, az főleg eladott labdákban nyilvánult meg. A játékunk sebessége és agresszivitása javult az előző találkozó óta. Összességében elégedett vagyok a lányok hozzáállásával.

Kiemelt partnereink