Könnyed győzelem Egerben

Akadémistáink nyerték a fiatalok csatáját, tizenegy góllal legyőzve az Eszterházy SC U21-es csapatát az NB II ötödik fordulójában.

Fiatalok csatája zajlott Egerben, az Eszterházy SC U21-es együttesével küzdött meg Márián Blanka csapata.

Nagyon jól kezdték a mérkőzést a mieink, záporoztak a vendégtalálatok, az igencsak gólerősen kezdő Varga Katalin találatával már 10-1-re vezettünk a 11. percben. Ekkor feltámadt kissé az egri csapat, öt gólra zárkóztak, amely köszönhető volt annak, hogy 7-6 elleni játékot elég gyakran alkalmazták. Ennél közelebb azonban nem tudtak, ötletesen, eredményesen támadtak akadémistáink, a balkezesek közül Szürös Kinga szélről, a frissen felépült Keller Petra hetesek értékesítése után volt eredményes. Jól kezdődött a második játékrész, egyre növeltük az előnyt. Mindenki játéklehetőséget kapott és mindenki hozzátett valamit a mai találkozón.

Fontos győzelem volt ez az NB II ötödik fordulójában, amely második sikere volt akadémistáinknak ebben a versenysorozatban. A győzelmen túl annak mértéke is sokat jelenthet a későbbiekben.

NB II D-csoport, 4. forduló:

Eszterházy SC U21–DVSC SCHAEFFLER 25–36 (13–21)

DVSC: Bengi L. – Szürös K. 6, Litschauer N. 4, Bákonyi L. 3, Varga K. 9, Véniger K. 4, Tóth F.  Csere: Halinda V. (kapus), Keller P. 4 (4), Jeszenszki P. 2, Szinay S. 1, Nagy H. 1, File Cs. 1, Czene P. 1. Edző: Márián Blanka.
Márián Blanka: Tudatosan, fegyelmezetten játszottunk a mai mérkőzésen. Az ellenfél 7-6 elleni játékát is sikerült jól lereagálni, így egy fontos és magabiztos győzelmet arattunk.

Kiemelt partnereink