Könnyed évkezdet

Az elejétől kezdve irányította a mérkőzést, végül huszonegy gólos győzelemmel kezdte meg az évet Győrvári Viktor serdülőegyüttese Csepelen.

Serdülőink is hosszú szünet után játszottak bajnoki mérkőzést, Győrvári Viktor együttese is Csepelen kezdte meg az évet, egy igencsak jó hangulatú utazás után. Jól is kezdte, Véniger Kata volt nagyon elemében, könnyedén tört utat a hazai védelemben. Már kezdettől fogva a mieink irányították a találkozót, tizennégy perc után Ratalics Luca találatával már nyolccal vezettünk. Fele Patrícia, majd Ferenczi Lili pillanatai következtek, majd húsz percnél már tíz volt közte. Agresszív védekezés jellemezte a mieinket, Szabó Dóra pedig valósággal elbizonytalanította a csepeli támadókat. A különbség egyre csak nőtt, gyors ellentámadások után is sokszor voltunk eredményesek, Nánási Lara pedig beállította a félidei eredményt: 21-8 ide.

A második játékrész is jól indult, Hermann Zille lőtte akadémistáink első találatát, majd szép sorban jöttek az újabb gólok. Nagy különbség volt a két csapat között, Halinda Viola is elkapta a fonalat, így Véniger Kata 43. percben szerzett góljával már húsz volt közte. Ötletesen támadtak a mieink, igaz ebbe azért be-becsúsztak hibák, így is sikerült tartani a jelentős előnyt. A több poszton is pályára lépő Bristyán Dorina is nagyon gólerősen kézilabdázott, öt perccel a vége előtt pedig már duplaannyi találat állt a mieinknél, mint a hazaiaknál. A mérkőzés utolsó másodpercében pedig Fekete Barbara engedett el egy bombát, amely a jobb felső sarokban kötött ki, így maradt a duplaannyi: 42-21-re győztek a debreceniek.

Nagy sebességkülönbség volt a két együttes között, ezt jól kihasználták a mieink, és megvalósították, amelyet kért edzőjük ezen a mérkőzésen.

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 11. forduló:

Csepel DSE–DVSC SCHAEFFLER 21–42 (8–21)
DVSC: Szabó D. – Ratalics L. 3, Ferenczi L. 6, Hermann Z. 3, Véniger K. 5, Fele P. 7 (3), File Cs. 2. Csere: Halinda V. (kapus), Bristyán D. 6, Fábián A. 2, Gáspár A. 3, Nánási L. 3, Fekete B. 1, Eszenyi G. 1. Edző: Győrvári Viktor.
Győrvári Viktor: Kissé sok hibával játszottunk ezen a mérkőzésen, de ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy egy hónapja nem játszottunk mérkőzést, akkor elmondhatjuk, hogy összességében nem kezdtük rosszul ezt az évet.

Kiemelt partnereink