Komolyan kell venni

Veszélyes ellenfél, a Dunakanyar Kézilabda Akadémia látogat Debrecenbe, ahol Győrvári Viktor csapatával találkozik a serdülő első osztályban.

Két mérkőzésen van túl a DVSC Kézilabda Akadémia serdülőcsapata az első osztályban, amely mindkettőt könnyedén nyerte meg, az esélyeknek megfelelően. Sokkal jobb ilyen magabiztosan kezdeni egy szezont, ezt a játékosok is érzik.

„Szerintem a nyári felkészülés és a mérkőzések során sikerült összeszoknunk – állapította meg Bristyán Dorina, a serdülőegyüttes balszélsője. – Jó a hangulat az edzéseken és mérkőzéseken, biztatjuk egymást, segítünk egymásnak, összetartunk.”

Az első két találkozót könnyedén nyerték Győrvári Viktor tanítványai, akikre ezúttal egy sokkal rágósabb falat, a Dunakanyar Kézilabda Akadémia vár. Az előző szezonban is megszenvedtek a mieink a váci együttessel szemben, a hazai találkozón végül egy góllal sikerült győzni. Az ellenfél is két győzelemmel kezdte a szezont, a második találkozón nyolc góllal múlta felül a Békéscsabát.

„Reméljük, hogy sikerül betartani a taktikai utasításokat, amit az edző kér – fogalmazta meg kívánalmait Dorina. – Koncentrálni kell a mérkőzésen, hiszen nagyon szeretnénk ezt a mérkőzést is megnyerni.”

Dorina 2006-os születésű játékos, így még a következő szezonban is serdülő korú lesz. Tavaly már belekóstolhatott néhány mérkőzésen a serdülő első osztályba, idén várhatóan már több szerepe lesz a csapatban.

„Szerintem védekezésben sikerült fejlődnöm, de még sokat kell hozzátennem – mondta el a szélső. – Támadásban magabiztosabbnak érzem magam, úgy érzem, hogy jobban mennek a lövések, kevésbé izgulok a mérkőzéseken.”

A DVSC Kézilabda Akadémia-DKA serdülő első osztályú bajnoki mérkőzést szeptember 24-én rendezik meg a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban 14 órai kezdettel, kapunyitás 13:30-kor. A nézők mindkét utánpótlás mérkőzésre (serdülő és ifi) a Hódos csarnok, Főnix felőli, oldalsó, félemeleti bejáratán juthatnak be a csarnokba. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a mérkőzésekre a hatályos szabályozás szerint a 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal, vagy a védőoltást igazoló EESZT mobilapplikáció segítségével, illetve igazolványon feltüntetett, személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával léphetnek be! Ugyancsak beléphetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők felügyelete alatt álló kiskorúak.

Kiemelt partnereink