Kiválasztó edzés és felmérés az akadémián

A DVSC Kézilabda Akadémia szakemberei kiválasztó edzést és felmérést tartottak huszonkét kézilabdázó számára.

Délelőtt tíz órakor kezdték meg a kiválasztó edzést a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, amelyen huszonkét, 2007-2009 között született lány vett részt. A huszonkét lány fele jelenleg a Debreceni Sportiskolában kézilabdázik, további tizenegy lány pedig más egyesületben kézilabdázik jelenleg. Másfél órás közös edzést tartott a szakmai stáb, amely során bemelegítés után különféle labdás gyakorlatok következtek, majd kétkapus játék során figyelhették meg szakembereink a lányokat. Az edzést Tóth Rózsa, a DVSC Kézilabda Akadémia tehetségkutatója, illetve Kalocsai Erika, kapusedző tartották, Köstner Vilmos az akadémia tiszteletbeli elnöke, Csapó Erika, tehetségkutató, valamint Márián Blanka és Győrvári Viktor edzők figyelték a lányokat.

„A lányok fegyelmezettek, koncentráltak voltak az edzés során, a kért feladatokat teljesítették – mondta el Tóth Rózsa. – A játék közben próbáltak alkalmazkodni a játékszituációkhoz, egymáshoz, holott nem volt könnyű dolguk, hiszen különböző helyekről érkeztek, így nem nagyon ismerték egymást.”

A közös edzést egy könnyed étkezés követte, majd 12:30-tól a DVSC Kézilabda Akadémia gyógytornásza, Bán-Posta Sarolt, valamint az erőnléti edzők, Suba Emese és Rácz Henrietta végeztek felméréseket, melyeknek célja a rizikófaktorok kiszűrése, sérülések megelőzése volt. Mivel korábban a Debreceni Sportiskolában kézilabdázó lányokon elvégezték ezeket a felméréseket, így a mai napon a máshonnan érkező, tizenegy leányzó volt soron.

„Nagyon fontos számunkra, hogy a beérkezés előtt, illetve már korai időszakban felmérjük a játékosok állapotát, mind statikusan, mind dinamikusan, ezzel rávilágítva a lehetséges sérülésveszélyes testrészekre, testtájakra – magyarázta Bán-Posta Sarolt gyógytornász. – Ezen vizsgálatok eredményei alapján személyre szabott, pontosabb edzésmunkát tudunk a játékosok számára kialakítani az egészség és a jobb teljesítmény érdekében.”

Kiemelt partnereink