Kinyílt a gólzsák

Gólzáporos, harminckét gólos győzelmet aratott Győrvári Viktor serdülőcsapata, amely ötvenhét (!) találatot rámolt be az ENUSE kapujába.

Második mérkőzésére készültek akadémistáink a serdülő első osztályban, az elsőre idegenben. Szászberekre utazott a csapat, ahol az EURO-NOVEX USE volt az ellenfél. Közel húsz perces késéssel kezdődött a találkozó, a hazaiak igazolásaival akadt egy kis probléma. Érezhetően ez nem jött jól a mieinknek, akik az első három percben három gólt is kaptak, igaz lőttek is ugyanennyit. Véniger Kata lendületes játéka négy gólban manifesztálódott mindössze hat perc alatt, a gól/perc átlag egy fölött volt. Egyre magabiztosabban kezdtünk védekezni, ekkor már Szabó Dóra is több védéssel tett hozzá a védekezéshez, és a legnagyobb fegyverünk a gyors ellentámadás volt, amelyből sok gólt szereztünk. Mindössze 14 perc után Ratalics Luca meglőtte a 17. gólunkat, ekkor már tíz volt közte! Lendületes, gyors kézilabdát mutattak be a mieink, a hazaiak nem tudtak ezzel mit kezdeni, igaz akadémistáink is több helyzetet kihagytak. Ekkor már többet cserélt Győrvári Viktor, a pályára érkezők közül Solymosi Zsófi és Fekete Barbara sem tétlenkedett sokat. Bár közel volt hozzá, végül nem sikerült hozni a gól/perc átlagot a mieinknek, 27-13-mal fordultak a felek.

A második játékrész már annak rendje és módja szerint időben elkezdődött, késés nélkül. Aki erről a félidőről sem maradt le, az Véniger Kata volt, ezúttal hét perc alatt hintett négyet! Sok labdát szereztünk a jó értelemben vet agresszív védekezésünknek köszönhetően, ebből gyorsan és sok esetben ügyes megoldást választva voltunk eredményesek. Szintén jól szállt be a mérkőzésbe a balszélen szereplő Bristyán Dorina, aki bátran bevállalta helyzeteit és egy félidő alatt hat találatig jutott. Több felállást kipróbált Győrvári Viktor, a játék dinamikájára nem lehetett panasz, egy-két esetben a befejezésekre azért igen. Az mindenképpen pozitívum, hogy minden mezőnyjátékos szerzett gólt, ez is mutatja a csapategységet. Hét perccel a vége előtt Bristyán Dorina már az 50. találatot érte el, de ő szerezte a harminc gólos vezetést jelentő találatot is. Valósággal átrobogtak a mieink ellenfelükön, a slusszpoént Ferenczi Lili utolsó találata jelentette, amellyel kialakult az 56-24-es győzelem!

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 2. forduló:

EURO-NOVEX USE–DVSC SCHAEFFLER 24–56 (13–27)
DVSC: Szabó D. – Ratalics L. 6, Gáspár A. 1, Hermann Z. 2, Vida V. 3, Véniger K. 11 (2), File Cs. 2. csere: Halinda V. (kapus), Tóth R. 2, Fekete B. 5, Ferenczi L. 6 (1), Solymosi Zs. 4, Fele P. 5, Eszenyi G. 2, Bristyán D. 6.
Győrvári Viktor: Nagyarányú győzelmet arattunk, ám ebből messzemenő következtetéseket nem szabas levonni. Egy játékelemben jelentősen az ellenfél fölé nőttünk, ebből könnyű gólokat szereztünk, ettől függetlenül sokat hibáztunk. Önbizalomnövelő mérkőzés volt.

Kiemelt partnereink