Kiélezett végjátékok

A végletekig kiélezett mérkőzéseket játszott Márián Blanka U15-ös együttese, amely előbb egy góllal legyőzte a Kispestet, majd ugyanilyen különbséggel szenvedett vereséget a Szeged ellen.

Budapestre utaztak akadémistáink vasárnap, az utolsó előtti forduló helyszíne az Elek Gyula Aréna volt. A Kispest volt az első ellenfél, az első egymás elleni mérkőzésünkből jól jöttek ki a mieink, akkor nehezen indult a találkozó, végül tíz góllal győztük le a piros-feketéket. Ezúttal sem indult jól a mérkőzés, mindkét oldalon sok helyzet maradt ki, igaz a kispestieknek jobb volt a találati arányuk, de Tábit Vivien is több védést mutatott be. Színai Sarolta fontos és szemfüles góljával (kipattanó labdát paskolt a hálóba) zárkóztunk, Pásztor Gréta góljával már mi vezettünk 5-3-ra. Egalizáltak a kispestiek, majd fej-fej mellett haladtak a felek, az utolsó öt percben egy gól esett, nem mi lőttük, így egy góllal vezetett az ellenfél a félidőben. Sajnos a második játékrész sem indult jól, háromgólos kispesti előny is kialakult, ekkor Zákányi Janka szélről és Balog Réka beállóból szerzett góljai tartották meccsben a mieinket. A jobbszélen Nagy Nórát is jól játszottuk meg, ő pedig háromszor is a kapuba talált, majd jött Litschauer Nikol – akinek megoldásait a mérkőzés addigi szakaszáig kevés siker övezte – és öt nagyon fontos gólt szerzett öt perc alatt, amellyel jelentősen hozzájárult a győzelemhez! Nagy Nóra a jobbszélről, majd Zákányi Janka a balszélről is betalált, végül egy góllal, nagy csatában sikerült legyőzni a Kispestet!

U15 I. osztály, Felsőház, 9. mérkőzés, Budapest

Kispest NKK–DVSC SCHAEFFLER 22–23 (9–8)

DVSC: Buri R., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D. 1, Jeszenszki P., Balog R. 4, Nagy N. 3, Kis N. , Uj F. 1, Zákányi J. 5, Litschauer N. 5 (2), Lovász K. 1, Kis R., Szinay S. 2, Pásztor G. 1. Edző: Márián Blanka.

Következett a nagy rivális Szeged elleni mérkőzés. Jól kezdtük a találkozót, magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, Szinay Sarolta és Pásztor Gréta is duplázott, két góllal vezettünk a 11. percben. Zákányi Janka szép góljával már négy is volt a különbség a mieink javára, ebből kettőt lefaragtak a szegediek a szünetig. Nem nézett ki jól a második játékrész eleje, átvette a vezetést az ellenfél, Litschauer Nikol és Lovász Kriszta bombái csak a szépítésre voltak elegendők. Sok pontatlanság csúszott akadémistáink játékába, de így is Kis Réka szélről szerzett találatával egyre zárkóztunk. Sajnos közelebb már nem sikerült, megtartotta ezt a minimális differenciát a Szeged, így fontos két pontot gyűjtött be.

U15 I. osztály, Felsőház, 10. mérkőzés, Budapest

DVSC SCHAEFFLER–PC Trade Szeged 24–25 (11–9)

DVSC: Buri R., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D. 2, Jeszenszki P. 1 (1), Balog R. 2, Nagy N. 2, Kis N., Uj F., Zákányi J. 2, Litschauer N. 7 (3), Lovász K. 2, Kis R. 2 (1), Szinay S. 2, Pásztor G. 2. Edző: Márián Blanka.

Az utolsó forduló előtt harmadik helyen állnak a lányok, akik a Győrrel és a Ferencvárossal mérkőznek meg a hatodik, egyben befejező játéknapon, Szegeden.

Márián Blanka: A jelenlegi helyzetünkben igyekeztünk a maximumot kihozni, kicsi hiányérzetem a Szeged elleni mérkőzés második félidejével kapcsolatban lehet. A védekezésünk nagyon későn állt össze és támadásszervezésben és befejezésekben is többet hibáztunk. Rövid pihenő után a második mérkőzés hajrájában benne lehet ennyi hiba. Inkább fejben fáradtunk el, mintsem fizikálisan. Igazi csapatként küzdöttünk, mindenki odatette magát!

Kiemelt partnereink