Két pont a fővárosból

Papírforma győzelmet aratott U19-es együttesünk a BVSC-Zugló otthonában.

Már az elején egyértelműsítették akadémistáink, hogy kik ennek a mérkőzésnek az esélyesei. Koczka Lili és Fodor Veronika kezdett jól, tíz perc után 8-2-re vezettünk. A kapuban Kovács Noémi adott stabilitást, jellemző adat, hogy 25 perc alatt 5 gólt szerzett a hazai csapat, Balogh Rebeka találata pedig a 14. debreceni gól volt. Az utolsó három és fél percben öt gólt is szereztek a fővárosiak, a mieink csak egyet, a félidőre hatra csökkent a különbség.

Jól kezdtük a második játékrészt is, a mérkőzésen kilenc gólig jutó Koczka Lili góljával már tíz góllal vezettünk 33 perc játék után. Ez a különbség csak tovább nőtt, a félidő derekára egészen pontosan tizennégyre. Az utolsó húsz percben lehetőséget kapó serdülő korú kapus Szabó Dóra is bemutatott több védést, támadásban pedig megoszlottak a terhek. Az utolsó két és fél percben befagyott az eredmény, 39-20-as fölényes sikerrel térhetnek haza a fővárosból akadémistáink.

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 22. forduló:

BVSC-Zugló–DVSC SCHAEFFLER 20–39 (9–15)

DVSC: Kovács N.  – Eszenyi G. 3, Ferenczi L. 6, Balogh R. 5, Fodor V. 8 (1), Poczetnyik D. 5, Koczka L. 9. Csere: Lakatos R. (kapus), Hermann Z. 3. Edző: Papp György.

Kiemelt partnereink