Két győzelem hazai pályán

Mindkét hazai mérkőzését megnyerte U15-ös csapatunk a kiemelt bajnokságban.

Végre hazai pályán bizonyíthatott Márián Blanka együttese, amely három „idegenbeli” forduló után Debrecenben léphetett pályára. Az első ellenfél ezen a napon az FKSE Algyő volt, amely ellen Szegeden szoros mérkőzést játszottunk, végül nyertünk négy góllal. Felváltva estek a találatok az elején, nálunk az első öt gólt öt különböző játékos szerezte, a kapuban pedig Bengi Lili mutatott be szép védéseket. Réti Bíborka betörése után voltunk először kétgólos előnyben, majd jött a kötelező „sorcsere”. A kapuban Márkus Melinda is jól szállt be, egy ízben dupla védést is bemutatva, majd Csizmadia Anna percei jöttek, három gólt is szerzett öt perc alatt. Háromgólos előnnyel abszolváltuk az első félidőt, a második is gólváltásokkal kezdődött. Ebben a periódusban Tóth Panna volt nagyon agilis, jól irányított, illetve ő maga is eredményes volt háromszor. Önfeláldozó módon játszottak a mieink, Prokob Dorottya olyan pechesen esett, hogy beütötte az arcát, szerencsére nem lett komolyabb sérülés az esetből. A vezetést nem adták ki a kezükből akadémistáink, Garamvölgyi Zsófi ügyes góljára ugyan válaszoltak az utolsó másodpercekben a vendégek, ám így is négy góllal nyertük meg ezt a mérkőzést!

U15 I. osztály, hetedik mérkőzés, Debrecen:

FKSE Algyő–DVSC SCHAEFFLER 21–25 (9–12)
DVSC: Bengi L., Márkus M. (kapusok) – Bánkuti P. 3, Garamvölgyi F. 2, Varga K. 2, Réti B. 3, Prokob D. 1, Prokob R. 3, Tóth P. 3, Vincze V. 2 (1), Csizmadia A. 3, Geszterédi Zs. 1, Szűrös K. 2, Erdei B. Edző: Márián Blanka.

Jól kezdtük a második mérkőzést, Erdei Bíborka találatával már 5-2 volt tíz perc után. Meg tudtuk fékezni a dabasi támadásokat, a félidő felénél mindössze három gólnál járt az ellenfél. A félidő második felében felzárkózott az ellenfél, a mieink támadásban sem találták a megoldást sok esetben. Három gólra zárkózott az ellenfél, ám Garamvölgyi Fanni szemfüles góljával ismét néggyel vezettünk a félidőben. A második játékrészben nagyon jól kézilabdázott a Dabas, többször is felzárkóztak két gólra. Bengi Lilii védései és támadásban egy-két jó teljesítmény kellett ahhoz, hogy az ellenfél ne zárkózzon fel teljesen, holott egy gól volt a két együttes között. Az utolsó percekben Csizmadia Anna higgadtsága nagyon kellett, a szélső háromszor is eredményes volt fontos szituációban, végül négygólos győzelmet könyvelhettünk el a Dabas elleni mérkőzésen.

U15 I. osztály, hatodik mérkőzés, Debrecen:

Dabas KC VSE–DVSC SCHAEFFLER 16–20 (7–10)
DVSC: Bengi L., Márkus M. (kapusok) – Bánkuti P. 2, Garamvölgyi F. 1, Réti B. 3, Prokob D. 1, Prokob R. 3, Tóth P., Katona E., Vincze V. 1, Csizmadia A. 3, Geszterédi Zs. 1, Szűrös K. 2, Erdei B. 3 (1). Edző: Márián Blanka.
Márián Blanka: Két szorosabb mérkőzést játszottunk, ez további tapasztalatot jelent, hiszen éles szituációkban kellett döntést hozni. Látok előrelépést a védekezésünkben, továbbá labdabiztosabbá váltunk. A támadásbefejezéseinkben még lehet javulni, de így is őrülünk a győzelmeknek. A hibákat javítani kell!

Kiemelt partnereink