Két akadémistánk készül az U17-es Eb-re

A DVSC Kézilabda Akadémia két játékosa, Bristyán Dorina és Varga Katalin az ifjúsági válogatottal készül az augusztus 3-13 között, Montenegróban megrendezendő U17-es Európa-bajnokságra.

Július 2-án, Győrben kezdte meg a felkészülést az U17-es Európa-bajnokságra a Bohus Beáta vezette ifjúsági válogatott, amely Balatonbogláron folytatta a munkát a második héttől. A DVSC Kézilabda Akadémia átlövője, a 2006-os születésű Bristyán Dorina már a kezdetektől fogva együtt készült a válogatott kerettel. Bohus Beáta csapata több felkészülési mérkőzést játszik a NEKA-n, egy-egy alkalommal a spanyol és a norvég, kétszer a dán válogatott lesz az ellenfél.

„Egyedüli debreceniként érkeztem először, de nagyon kedvesek voltak a lányok, nagyon jól érzem magam itt velük! – mondta el Dorina. – Minden nap két edzésünk van, de hetente kapunk egy szabad délutánt. Fontosak lesznek a felkészülési mérkőzések, amelyeken remélhetőleg minél jobban összeszokik a csapat. Mindent megteszünk, hogy sikeresek legyünk az Európa-bajnokságon!”

A válogatotthoz július 19-én csatlakozott másik akadémistánk, a beálló poszton bevethető, 2007-ben született Varga Katalin is. Dorina már korábban is vett részt összetartáson, Kata újoncnak számít a nemzeti együttesben.

„Éppen ebédeltem mikor megtudtam, hogy számítanak rám a nemzeti csapatnál – emlékezett vissza Kata. – Nagy meglepetés volt, de nagyon örültem neki! Két edzésen vettem részt, eddig jók az első benyomások a csapatról. Óriási álmom vált valóra a válogatott meghívóval, amely megerősített abban, hogy sosem szabad feladni!”

A kontinensbajnokságon a magyar válogatott sorrendben Franciaország, Észak-Macedónia és Románia ellen játszik a csoportban. Négy csapatból kettő jut tovább a középdöntőbe, majd a négycsapatos középdöntőből két együttes kvalifikálja magát az elődöntőbe.

Kiemelt partnereink