Kell a sebesség!

Hosszú utazás vár Márián Blanka serdülőegyüttesére, amely a PC Trade Szeged ellen mérkőzik meg bajnoki találkozón.

Hat találkozón van túl a DVSC Kézilabda Akadémia serdülő első osztályú együttese, amely Szegeden folytatná jó sorozatát. Az eddigi találkozókon nagyon jól működtek a gyors ellentámadások, amelyhez jó védekezés és kapusteljesítmény, valamint villámgyors szélsők kellenek. Utóbbiak táborát gyarapítja Véniger Kata, aki nyáron csatlakozott az akadémiához, az elmúlt két mérkőzésen, mikor csapatban volt, összesen 20 gólt szerzett.

„Felállt fal ellen mindig nehezebb támadni, mert sokszor nehéz átlőni a falat. Gyors ellentámadásnál pedig sokkal egyszerűbb gólt szerezni, én szeretem ezt a fajta támadást – állapította meg Kata, aki arra is kitért, hogyan érzi magát az akadémián. – Nagyon szeretek ide járni, könnyen beilleszkedtem, sok barátom lett és a játék tempója is nagyobb.”

Hetedik mérkőzésén lépnek pályára a serdülők, akikre hosszú út vár, hiszen Szegeden lépnek pályára. A csongrádiak eddig hat mérkőzésen három győzelemmel és három vereséggel állnak, több erősebb csapat dolgát is megnehezítették. A találkozó esélyesei a mieink, ám nem vehető félvállról a mérkőzés.

„Ha koncentrálunk, odafigyelünk a védekezésben, és megfogadjuk Blanka néni tanácsait, akkor indításokból, lerohanásokból sok gólt szerezhetünk és megnyerhetjük a meccset” – összegzett a holnapi összecsapással kapcsolatban a balszélső.

A PC Trade Szeged – DVSC Kézilabda Akadémia zárt kapus serdülő első osztályú bajnoki mérkőzés október 28-án 18:15-kor kezdődik, a helyszín Fodor János Szakközépiskola, Szeged.

Kiemelt partnereink