Kelemen Dorina debütálása

A DVSC Kézilabda Akadémia 18 éves átlövője, Kelemen Dorina első tétmérkőzésén lépett pályára az első csapatban a Siófok elleni Magyar Kupa negyeddöntőben.

Szerdán rendezték meg a DVSC SCHAEFFLER–Siófok KC Magyar Kupa negyeddöntőt, amelynek tétje a hazai kupasorozat négyes döntőjébe való bekerülés volt. A debreceniek végig vezettek a mérkőzésen, uralták a találkozót, amelyet végül három góllal, 28–25-re nyertek meg. A mérkőzés egyvalaki számára alighanem egy életre szóló élményt jelentett, hiszen bemutatkozott a felnőtt csapatban tétmérkőzésen Kelemen Dorina, a DVSC Kézilabda Akadémia átlövője. A fiatal átlövő szépen meg is teremtett egy helyzetet magának a hajrában, ám a kapufa ezúttal megállította első góljának megszerzésében. De ami késik, reméljük, nem múlik…

„Kedden, az edzés után tudtam meg, hogy a Siófok elleni Magyar Kupa negyeddöntőn a keretben leszek – mondta el Dorina. – Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam! Egy kicsit izgultam, mikor szóltak, hogy pályára lépek, de ez az érzés hamar elillant. Aranyosak voltak a többiek, biztattak és segítettek végig!”

Dorina Mátészalkán kezdett el kézilabdázni, onnan került a Debreceni Sportiskolába 2016-ban, majd két szezont követően igazolt át a DVSC-be. Az első két idényben a serdülő csapat tagja volt, ahol Márián Blanka volt az edzője, majd került az ifjúsági együtteshez, amelynek vezetője Győrvári Viktor volt. 2021-ben ennek a csapatnak Kudor Kitti lett a trénere, 2021/2022-ben az ifjúsági bajnokság mellett az NB II-ben, az idei szezonban pedig az NB I/B-ben szerepelnek a lányok.

Kiemelt partnereink