Junior vb: veretlenül a negyeddöntőben

A Dánia elleni siker azt jelenti hogy magyar válogatott megnyerte középdöntő csoportját és csütörtökön 18 órakor lép pályára a négy közé jutásért.

Fotó: IHF

Régi ismerősként üdvözölhették egymást a magyar és a dán korosztályos válogatott játékosai, hiszen a 2021-es ifjúsági Európa-bajnokság óta többször is találkoztak. Legutóbb a tavalyi junior Eb-n kétszer is játszottak egymás ellen. A 35–26-os magyar győzelemmel záruló finálé előtt a mostanihoz hasonlóan a középdöntőben is egymásnak feszültek a csapatok, s csakúgy mint most akkor is már mindketten biztos továbbjutóként léphettek pályára. A tavalyi kontinenstornához képest mindkét keretben akadt jócskán változás, itt is ott is kiesett egy kulcsember. A mieinknél az olimpiára készülő Simon Petra, dán oldalon pedig az Ikast játékosa, a 14-szeres felnőtt válogatott Julie Scaglione hiányzik a vb-ről, utóbbi sérülés miatt.

A már biztos negyeddöntős csapatok meccsén a magyar együttes ezúttal is legfőbb erényét csillogtatta, kiválóan védekeztek a mieink. Ennek köszönhetően már az első percek után sikerült meglépni, ám a félidő derekára utolérték Szilágyi Zoltán csapatát az északiak.

Szünetig azonban ismét nyílt az olló, majd a folytatásban néhány perc alatt el is dőlt a mérkőzés, a támadásban sokat hibázó, ám ezúttal is extrán védekező magyar válogatott, mint a Szilágyi Zoltán-Kudor Kitti által fémjelzett érában eddig minden tétmeccsén, ezúttal is győztesen hagyta el a pályát. A negyeddöntőben, csütörtökön 18 órakor lép pályára a magyar együttes, a IV-es számú középdöntő csoport második helyezettje ellen.

JUNIOR VB, KÖZÉPDÖNTŐ II. CSOPORT
MAGYARORSZÁG–DÁNIA 31–23 (15–12)
Szkopje, 198 néző. V: B. Correa, R. Correa (brazilok)

MAGYARORSZÁG: Zaj K. – Gém L. 1, Farkas Júlia 7, Csernyánszki 2, Szabó Lili 1, Csíkos 5, Szabó Anna 4. Csere: Imre Sz. (kapus), Varga Emília 1 (1), Kovács Anikó 1, Kövér 3, Faragó Lea 4, Panyi, Török F., Horváth F., Vártok T. 2. Szövetségi edző: Szilágyi Zoltán.

Kiállítások:  2, ill. 2 perc
Hétméteresek:  1/1, ill. 1/1.

Kiemelt partnereink