Junior vb: már a nyolc között!

A középdöntő csoport első meccsén legyőzte Norvégiát, s ezzel már biztosan negyeddöntős a magyar válogatott a junior világbajnokságon!

A Dél-Korea elleni csoportdöntő után nem sok idő maradt felkészülni a középdöntő első találkozójára, melyen a D-csoport második helyezettje, Norvégia volt a mieink ellenfele a szkopjei junior világbajnokságon. A norvégok a szombati „északi derbin” 33–25-re kikaptak Dániától, így a magyar válogatott vasárnapi győzelme egyben nyolc közé jutást is érhetett.
Nos, a Szilágyi Zoltán-Kudor Kitti edzőpáros által felkészített magyar válogatott úgy verte tükörsimám Norvégiát, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne.
Az első percekben immáron menetrend szerint jött az izgalom okozta kapkodás, ennek tudható be, hogy majd négy percet kellett várni az első magyar gólja. Utána viszont beindult a henger, s az első negyedóra végére úgy sikerült lerázni az ellenfelet, hogy igazából nem is játszott kiemelkedően a magyar együttes. A védekezés – mondhatjuk, hogy immáron hagyományosan – nagyon rendben volt, a kapuban ezúttal Imre Szofi húzta le a rolót, így jutottunk el a félidőre a több, mint megnyugtató 18–11-es magyar vezetésig.
Hogy semmi kétely ne maradjon, arról a második játékrész elején gondoskodtak a mieink, hiszen bő két perc alatt lőttek három gólt, norvég válasz nélkül. A hátralevő időben kicsit „csökkentett üzemmódban”, rengeteget hibázva is magabiztosan őrizte előnyét a magyar válogatott. A Norvégia elleni ötgólos győzelem volt a mieink eddigi legszorosabb meccse a vb-n. Ez a siker azt jelenti, hogy a magyar válogatott már biztosan ott lesz a világbajnokság legjobb nyolc csapata között. A középdöntő második meccsén, a holnapi pihenőnap után, kedden 13:30-kor Dánia lesz majd az ellenfél. 

JUNIOR VB, KÖZÉPDÖNTŐ II. CSOPORT
MAGYARORSZÁG–NORVÉGIA 31–26 (18–11)
Szkopje, 180 néző. V: Garcia, Poalantoni (argentinok)

MAGYARORSZÁG:  Imre Sz. – Vártok T. 1., Farkas Júlia 5, Szabó Lili 2, Varga Emília 4 (2), Csíkos 6, Szabó Anna 2. Csere: Csenyánszki 1, Kovács Anikó 3, Horváth F., Kövér 3, Faragó Lea 3 (1), Török F., Panyi, Gém 1. Szövetségi edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások:  4, ill. 8 perc
Hétméteresek:  4/3, ill. 1/1

 

Kiemelt partnereink