Junior vb: kiütés, túl a félszáz gólon

A Mexikó elleni csoportmeccs nem hozott valódi küzdelmet, a mieink 44 gólos különbséggel verték a közép-amerikai válogatottat.

A meccs embere: Csíkos Luca (Fotó: IHF)

Ezt is le kellett játszani, mert a világbajnokság része, de valljuk be túl sok sportértéke nem volt a Magyarország–Mexikó meccsnek. Ennek megfelelően a magyar együttes különösebb megerőltetés nélkül szerezte meg a két pontot. 
Nézzük a pozitívumokat! A magyar válogatott ezúttal a nagyobb szkopjei csarnokban, a Borisz Trajkovszkij Sportcentrumban lépett pályára, s mivel itt rendezik majd a világbajnokság végjátékát, legalább megismerkedett a csapat ezzel az arénával is. A mienk a szakadéknyi tudáskülönbség ellenére is megtisztelték azzal az ellenfelet, hogy komolyan vették a hatvan percet, s tették mindezt nagyképűsködés nélkül, igazi sportemberként viselkedve. Fontos volt, hogy a két iráni játékvezető végig a kézilabda szabályainak megfelelően ténykedett, nem próbálták meg elvtelenül segíteni a gyengébbet. S szintén örömteli, hogy minden pályára lépő magyar mezőnyjátékos szerzett gólt. Számunkra az is pozitívum, hogy bemutatkozott világversenyen akadémiánk kapusa, Lakatos Réka!

Szombaton 13.30-kor elkezdődik a valódi világbajnokság is a mieink számára, hiszen Dél-Korea lesz az ellenfél. A „csoportdöntő” túlmutat azon, hogy melyik válogatott végez a C-jelű négyes élén, hiszen ezt az eredményt viszik magukkal a csapatok a középdöntőbe, így a győztes nagy lépést tehet a nyolc közé jutás felé

JUNIOR VB, C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–MEXIKÓ 54–10 (26–3)

Szkopje. V: Amir Gheisarian, Ahmad Gheisarian

MAGYARORSZÁG:  Zaj – Vártok T. 8, Farkas Júlia 3, Csernyánszki 5, Kövér 1, Varga Emília 4, Szabó Anna 1. Csere: Lakatos R. (kapus), Csíkos 7 (1), Gém 8, Faragó Lea 5 (1), Szabó Lili 1, Panyi 3, Törók F. 6, Gajdos 2. Szövetségi edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások:  2, ill. 6 perc
Hétméteresek:  3/2, ill. –
A csoport másik mérkőzésén: Dél-Korea–Argentína 33–31

A csoport állása: 1 Magyarország 4 pont (93–31), 2. Dél-Korea 4, (66–51), 3. Argentína 0. (52–72), 4 Mexikó 0 (30–87)

Kiemelt partnereink