Jól megérdemelt bronzérem

Nagyot harcoltak U19-eseink, akik a Dunaújváros elleni sikerrel meg is szerezték a jól megérdemelt bronzérmet!

A NEKA elleni elődöntőt elvesztették, így a bronzmérkőzésen zárhatták le szépen a szezont U19-eseink. További nehézség, hogy a pénteki mérkőzésen Helm Boglárka szenvedett fejsérülés, agyrázkódás-gyanú miatt nem léphetett szombaton pályára.

Kissé idegesen kezdte mindkét együttes a mérkőzést, eleinte a Dunaújváros szerezte meg több alkalommal is a vezetést. Nagy Nórát ismét nem tudták tartani az ellenfél védői, Fodor Vera góljával át is vettük a vezetést. Nagy Nóra szép átlövésekből szerzett gólokat, majd Balogh Rebeka pókhálózta ki a jobb felső sarkot, 15-10-re vezettünk. Lakatos Réka jól védett, ennek is köszönhetően négy góllal vezettünk egy félidő után.

A második félidő elején több zárkózási kísérletet is sikerült visszaverni, Kelemen Dorina szerzett szép átlövésgólt, majd újabb Nagy Nóra átlövések jöttek sorban! Rácz Panna szélről szerzett találatával már hat góllal vezettünk, ám ekkor négy dunaújvárosi gól következett, két gól lett nagy hirtelen a differencia. Kezdtek fáradni a mieink, ráadásul egy játékossal kevesebben, összesen 12-en voltak. Nagyot küzdöttek akadémistáink, kétgólos vezetésnél Kovács Noémi mutatott be egy fontos védést, majd Kelemen Dorina találatával már hárommal vezettünk! Az utolsó percekben még két gólt lefaragtak hátrányukból a dunaújvárosiak, egy gól így is megmaradt a vezetésünkből!

A csapat diadala volt, nagyot küzdöttek a lányok és teljesen megérdemelten szerezték meg a harmadik helyet! Sok fiatal máshol folytatja pályafutását a következő szezonban, egyrészt ehhez nagyon sok sikert kívánunk, másrészt egy szép élménnyel tudtak búcsúzni a DVSC Kézilabda Akadémiától!

Szép volt lányok!

U19 I. osztály, bronzmérkőzés, Szigetszentmiklós:

DKKA–DVSC SCHAEFFLER 27–28 (11–15)

DVSC: Lakatos R.  – Rácz P. 3, Balogh R. 3, Kelemen D. 2, Poczetnyik D. 1, Nagy N. 14 (2), Koczka L. Csere: Kovács N. (kapus), Fodor V. 4, Eszenyi G. 1, Ferenczi L. Edző: Győrvári Viktor.

A DVSC Kézilabda Akadémia U19-es csapata a 2022/23-as szezonban: Balogh Rebeka, Bengi Lili, Bristyán Dorina, Eszenyi Gréta, Fekete Barbara, Fele Patrícia, Ferenczi Lili, File Csenge, Fodor Veronika, Helm Boglárka, Hermann Zille Hanga, Ináncsi Fruzsina, Kelemen Dorina, Koczka Lili, Kovács Noémi, Lakatos Réka, Nagy Nóra, Poczetnyik Dóra, Rácz Panna, Ratalics Luca, Réti Bíborka, Silye Nanda, Szabó Dóra, Szabó Flóra, Tóth Norina, Tóth Rebeka, Varga Katalin, Vida Vivien, Vincze Viktória.

Kiemelt partnereink