Jól ismert ellenfél

Jól ismert ellenfél, a megyei rivális Hajdúnánás ellen mérkőzik meg Kudor Kitti együttese, jelentős győzelmi reményekkel.

Több helyen változott az ifjúsági keret a nyáron, többen távoztak a csapatból, akik helyére érkeztek új játékosok. A közösséggé formálódás úgy tűnik, jól ment, hiszen már az előkészületi mérkőzéseken jó színvonalon játszottak Kudor Kitti tanítványai. Az eddig eltelt hat mérkőzésből négy győzelem az eddigi mérleg, egyedül a Vác elleni találkozó „lóg ki a sorból”.

„Az első perctől kezdve úgy éreztem, hogy ez egy nagyon jó csapat, egy nagyon erős közösség – mondta el tapasztalatait Balogh Rebeka, az együttes irányító-átlövője. – Ez be is bizonyosodott, nagyon jó a hangulat a pályán és az öltözőben is.”

A következő ellenféllel, a Hajdúnánással már a nyári felkészülés során megküzdöttek a mieink, ám az akkori felkészülési tornán aratott könnyed győzelem után ez egy tétmérkőzés lesz, remélhetőleg hasonló eredménnyel.

„Mindenképpen egy gyors, dinamikus játékra számítok magunktól – vázolta fel várakozásait Rebeka. – Alkalmaznunk kell a gyors lerohanásainkat, amelyek leginkább jellemzők csapatunkra.”

Rebeka mindhárom belső poszton bevethető, ezekben a pozíciókban is található meg a mérkőzéseken. Sok hasonlóság van az átlövő és az irányító pozíció között, vannak azonban olyan erények, amelyek leginkább egyik vagy másik poszton fontosak.

„Úgy gondolom, hogy egy dinamikus, gyors, jól cselező játékos vagyok – jellemezte erősségeit Rebeka. – Abban viszont mindenképpen fejlődnöm kell, hogy sokkal jobban lássak a pályán, hiszen ez az irányító egyik fő feladata, hogy jól irányítsa a játékot, észre vegye a helyzeteket. Mindezeken felül jó döntéseket kell hoznom és türelmesebbnek kell lennem a pályán.”

A DVSC SCHAEFFLER-Hajdúnánás SK ifjúsági első osztályú bajnoki mérkőzést október 22-én rendezik meg a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban 16 órai kezdettel. A nézők az ifjúsági találkozóra a felnőtt mérkőzésre érvényes belépőjeggyel léphetnek be, a Kassai út felőli főbejáratnál, 15:30-tól. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a mérkőzésekre a hatályos szabályozás szerint a 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal, vagy a védőoltást igazoló EESZT mobilapplikáció segítségével, illetve igazolványon feltüntetett, személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával léphetnek be! Ugyancsak beléphetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők felügyelete alatt álló kiskorúak.

Kiemelt partnereink