Jó hangulatú győzelem

Tizenhárom góllal nyertek akadémistáink az Óbudai Kézilabda Sportiskola elleni U19-es bajnoki mérkőzésen.

Csattanós kapufákkal indult a mérkőzés, mindkét oldalon forgácsolták a támadók a kaput. Eszenyi Gréta második góljával vezettünk először két góllal, ám a lelkesen játszó hazaiak nem adták olcsón a bőrüket. Vészjósló, hogy még a vezetést is átvették a hazaiak a néhány játékost nélkülöző, így szűkebb kerettel érkező akadémistaink ellen. Volt már kétgólos hazai vezetés is, ekkor Eszenyi Gréta amolyan amerikai focis módon kapott le egy magasnak ígérkező bejátszást, ezzel zárkóztunk egyre. A félidő derekán aztán láthattunk egy Fodor-ötöst, beállónk jegyezte a következő öt debreceni találatot! Lakatos Réka is bemutatott néhány fontosabb védést, a nemrég visszatérő Hermann Zille pedig két gólt is szerzett néhány perc alatt. Kipróbáltuk a kétbeállós játékot is, támadásban ezután a két Lili, Ferenczi és Koczka vették át a vezérszerepet, előbbi betörésekből, utóbbi szélről (egy ízben igencsak akrobatikus mozdulattal) volt eredményes. A félidő hajrája pedig Balogh Rebeka megmozdulásairól szólt, az átlövő az utolsó öt percben mesterhármassal rukkolt elő! Bár a védekezés nem volt a leghatékonyabb, a támadójátéknak köszönhetően kilenc góllal vezettünk 30 perc játék után.

Jól kezdődött a második félidő, tudtuk növelni az előnyt, annak ellenére, hogy az óbudai csapat 7-6 elleni játékra váltott. Először Fodor Veronika tudott üreskapus gólt lőni, majd jött a kapus, Kovács Noémi, akinek hajszálpontos, 35 méteres lövése az ellenfél kapujában landolt. Keverte a meglévő kártyáit Győrvári Viktor, igyekezett mindenkinek megfelelő játéklehetőséget biztosítani. Ennek az lett az eredménye, hogy néha kissé szokatlan helyen tűntek fel játékosaink. Előbb Rácz Panna lépett elő jobbátlövőként, majd zúdított kapuba egy klasszikus, távoli zónás lövést! Koczka Lili is lehetőséget kapott a belső posztokon, eredményes is tudott lenni akár átlövésből, akár betörésből. A legnagyobb meglepetés azonban Ratalics Luca irányító poszton való felbukkanása jelentette: jobbszélsőnk remekül helyt állt ezen a poszton is, „no look” passz a beállónak, majd kiharcolt hetesek és gólok! Bár a védekezés nem nagyon akart teljesen összeállni, támadásban továbbra is könnyedén kerültek helyzetbe és lőtték a gólokat a mieink. Eszenyi Gréta továbbra is tűpontosan célzott, a távoli zónából pedig Balogh Rebeka továbbra is nagyon eredményes volt. A végén még sikerült kicsit növelni a különbséget, végül tizenhárom lett a differencia két csapat között.

Ezen a mérkőzésen mindenkinek jár a dicséret, egyes periódusokban öröm volt nézni úgy játékot, hogy néhányan talán most először szerepeltek az adott poszton!

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 18. forduló:

ÓKSI–DVSC SCHAEFFLER 32–45 (14–22)

DVSC: Lakatos R. – Szabó F. 1, Ferenczi L. 7, Koczka L. 5, Fodor V. 9, Balogh R. 7, Eszenyi G. 7. Csere: Kovács N. 1 (kapus), Hermann Z. 3, Ratalics L. 3 (1), Rácz P. 2.

Győrvári Viktor: Elég szokatlan felállásban, de jól és jókedvvel játszottunk!

Kiemelt partnereink