Jelentős erőpróba

Igazi erőpróba, a korosztályos válogatottak sorát felvonultató, listavezető Ferencváros vár a mieink a serdülő első osztályban.

Nyáron majdhogynem teljesen újjáépült a serdülőegyüttes, a 2004-es korosztály „kiöregedésével” a fiatalabbak vették át a szerepet. Győrvári Viktor együttese tizennyolc mérkőzésen tizenhét győzelmet aratott, csupán a Ferencváros ellen maradt pont nélkül.

„A kitűzött célokat követve eddig jól teljesítünk – foglalta össze röviden Kovács Noémi. – Persze nem minden mérkőzés zökkenőmentes, de én nagyon meg vagyok elégedve az együttessel, úgy gondolom, hogy egy összetartó csapat vagyunk.”

Éppen a listavezető, korosztályos válogatottak sorát felvonultató zöld-fehérek látogatnak a Hódosba, igazi erőpróba előtt állnak a lányok. Adódik a kérdés, mivel lehet őket megfogni?

„Amelyet minden edző hangoztat, a védekezés lehet az egyik kulcs – árulta el a mosolygós kapus. – Emellett kell egy jó kapusteljesítmény és koncentráltaknak kell lennünk!”

Noémi 2005-ben született, de már a tavalyi szezonban is az ifjúságiakkal edzett. Korából fakadóan még idén is pályára léphet a serdülő első osztályban, emellett az ifjúsági első osztályban és a felnőtt NB II-ben is van több mérkőzése.

„Erősségemnek mondanám az indításokat, ebben nagyon sokat fejlődtem, a szélről való lövésekkel kapcsolatban is egyre otthonosabban mozgok és a kicsúszások is egyre jobban mennek – mondta el a 2005-ben született hálóőr. – Javulnom kell az az átlövések védésében, hogy ne bújjak el a sánc mögé, illetve a folyamatos koncentrációban is erősödni kell. Mindig van hova fejlődni, de összességében sokat tudtam előre lépni az elmúlt időszakban.”

A DVSC SCHAEFFLER–Ferencváros serdülő első osztályú bajnoki mérkőzésnek a Hódos Imre Rendezvénycsarnok ad otthont, a találkozó 14 órakor kezdődik. Az összecsapást a DVSC Kézilabda Akadémia YouTube csatornáján közvetítjük. Már a mérkőzés előtt kinyit a Hódos vendéglátóhelye, a THE BEAVER.

Kiemelt partnereink