Javítani kell!

Az Orosháza ellen javíthat az ifjúsági együttes, amely eddig három győzelme mellett legutóbb Vácon szenvedett vereséget.

Négy találkozón van túl a DVSC Kézlabda Akadémia ifjúsági együttese, amely az első három összecsapást könnyedén nyerte, majd elérkezett a Váci elleni bajnoki, és kissé váratlan vereséget szenvedtek a mieink.

„A helyzeteket nagyon jól kialakítottunk, viszont nem tudtuk értékesíteni azokat – emlékezett vissza az előző találkozóra Fruzsina. – Pontatlanok, figyelmetlen voltunk, sok technikai hibát vétettünk, ezek nem vallanak ránk. A következő mérkőzésen, a Mátszészalka elleni NB II-es találkozón sokat javultunk, védekezésben és támadásban is pontosabbak voltunk.

A 2005-ös születésű szélső még serdülő korú, de már az ifjúsági első osztályban és a felnőttek között is rendszeresen lehetőséget kap, azaz három korosztályban is szerepel.

„Sokat hozzájárul a fejlődésemhez, mindig meccsben tudom tartani magam, a hibáimat is tudom javítani – mondta el a szélső. – Mindhárom bajnokságnak megvannak a sajátosságai.”

Fruzsina nyáron került Debrecenbe, ahol igen hamar befogadták a társak, beilleszkedésének mértékét jól jellemzi, hogy már becenévvel is illették, amely a „Prüntyi”.

„Akikkel egy kollégiumban vagyok, azokkal hamarabb megismerkedtem, de a többiekkel is megtaláltam a közös hangot – válaszolt arra a kérdésre, hogyan fogadták a többiek. – Az utazásokon is jókat beszélgetünk, az edzéseken jól összedolgozunk. Úgy gondolom, hogy jól beilleszkedtem.”

A DVSC SCHAEFFLER-Orosháza ifjúsági első osztályú bajnoki mérkőzést október 22-én rendezik meg a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban 16 órai kezdettel. A nézők mindkét utánpótlás mérkőzésre (serdülő és ifi) a Hódos csarnok, Főnix felőli, oldalsó, félemeleti bejáratán juthatnak be a csarnokba, az ifjúsági találkozóra a felnőtt mérkőzésre érvényes belépőjeggyel léphetnek be. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a mérkőzésekre a hatályos szabályozás szerint a 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal, vagy a védőoltást igazoló EESZT mobilapplikáció segítségével, illetve igazolványon feltüntetett, személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával léphetnek be! Ugyancsak beléphetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők felügyelete alatt álló kiskorúak.

Kiemelt partnereink