Izzadságszagú győzelem

A vártnál nehezebb összecsapást hozott a Dunakanyar KA elleni serdülő mérkőzés, amelynek legnagyobb pozitívuma, hogy sikerült megnyerni szoros végjátékban.

Az őszről elhalasztott találkozót kellett pótolnia serdülőinknek. Nem várt könnyű mérkőzés a mieinkre, ezt már a mérkőzés előtt is kihangsúlyozta Márián Blanka. Papírforma szerint a mindössze egy vereséggel álló mieink jobb játékerőt képviselnek a tabella ötödik helyén álló Dunakanyar Kézilabda Akadémiához képest, ám a serdülők edzője talán megérzett valamit…

Sok pontatlansággal kezdődött a mérkőzés, mindkét fél kissé beragadt a rajtnál. Rácz Panna viszont nagyon jól kezdte a találkozót, a balkezes szélső három ziccert is értékesített kilenc perc alatt, igaz ennyi idő elegendő volt a váci lányoknak is három találat megszerzéséhez. Sok eladott labda, pontatlan lövés jellemezte a mieink játékát, és mivel a védekezés sem akart összeállni – a kapusbravúrok is elmaradtak – így három góllal meglépett a lelkes Dunakanyar Kézilabda Akadémia. Serdülőink szerencsére nem nagyon szokhattak hozzá ahhoz, hogy háromgólos hátrányban legyenek… Fodor Verát megtaláltuk a falban, Rácz Panna pedig negyedik lövéséből is betalált, a félidő derekánál 7-7 volt az állás. Voltak persze szép megoldások, a 18. percben egy Kelemen Dorina keresztpassz után a balszélső Vida Vivien cselezte ki védőjét, majd lőtt a hálóba! A hajárban pedig Silye Nanda vezérletével tudták megtartani vezetésüket a mieink, az átlövő nagy lendülettel érkezett és lőtt a hálóba két alkalommal is. Az utolsó másodpercben egy-egy rontott lövés mindkét oldalon, így 13-12 volt ide az első 25 perc után.

Gondoltuk, hogy a szünetben rendezzük a sorokat… Ám az első négy és fél percet 0-3-mal hozták le a mieink, így a vendégek átvették a vezetést. A védekezés szellős volt, támadásban pedig rossz döntéseket hoztak a lányok, nem csoda, hogy ez nem vezetett eredményre. Észbe kapott a pirosban pompázó debreceni hölgykoszorú, és türelmesen játszva, a helyzeteket bevállalva sikerült egyenlíteni, majd Koczka Lili hetesével visszavenni a vezetést. A védekezés sokkal szilárdabb lett, Silye Nanda pedig továbbra is megállíthatatlan volt, nagyon fontos gólokat szerzett. Kétgólos előnynél sem lehetett hátradőlni, a lelkes váciak nem mondtak le a pontszerzésről, láthatóan belelkesedtek az addigi teljesítmény hatására és minden jó megmozdulást a társak komoly üdvrivalgása fogadott. Jó képességű. lelkes, azaz nagyon veszélyes ellenfél volt ezen az estén a Dunakanyar, rendesen megnehezítve a mieink dolgát. A vége felé az már nem volt kérdés, hogy szoros lesz-e a mérkőzés, az már annál inkább, hogy vajon sikerül-e begyűjteni a két pontot a mieinknek. Az azért elmondható, hogy az utolsó tíz percben a mieinknél volt az előny, az ellenfél pedig 7-6 elleni játékkal próbálkozott. Másfél perccel a vége előtt be is találtak így, egy gólra szűkítve a két csapat közti távolságot, ám Fodor Vera nagyon gyorsan kapcsolt és rögtön a kezdésből az üres kapuba ívelt – a háló rezdülése után érezhetően egy tonnás kő esett le a szívéről! Ugyan gyorsan szépített a vendégcsapat, a mieink utolsó támadásából ismét az ifjú beálló volt hidegvérű és értékesítette a ziccert, eldöntve a két pont sorsát!

A találkozó a legnagyobb pozitívuma, hogy megnyertek a mieink, a végén helyén volt a szívük és az eszük! Sajnos ezen a mérkőzésen nem nyújtott jó teljesítményt Márián Blanka együttese, holott tudvalévő volt, hogy kemény összecsapás várható a jó erőket felvonultató Dunakanyar Kézilabda Akadémia ellen. Szokták mondani, hogy egy jó csapat rossz játékkal is tud nyerni, nos ezúttal mindkettő adott volt, az eredmény pedig egygólos győzelem… Várjuk a jobb folytatást!

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 9. forduló:
DVSC SCHAEFFLER – Dunakanyar KA  25–24 (13–12)
DVSC: Kovács N. – Rácz P. 4, Kelemen D. 4, Koczka L. 4 (2), Fodor V. 5, Silye N., 6 (1). Vida V. 2. csere: Balogh R.
Márián Blanka: Nagyon nehéz mérkőzés volt, tapasztalatszerzésnek kiváló! Hiányzott a kezdettől fogva az a kicsi plusz, ami élesebbé tehette volna a védekezést és a támadást. Egy ilyen jó erőkből álló csapat ellen határozottnak kell mindenkinek lennie, bizonytalanok voltunk a döntéshelyzetekben. Pozitívum, hogy egy ilyen végjátékban volt tartása, ereje a csapatnak és meg tudtuk nyerni!

Kiemelt partnereink