Itthon tartottuk a két pontot

Szorossá tette a Praktiker-Vác elleni mérkőzést Márián Blanka U17-es csapata, amely végül egy góllal nyert hazai pályán.

Fontos mérkőzés előtt álltak akadémistáink, akik a Praktiker-Vácot fogadták.

Úgy indult a mérkőzés, ahogy szerettük volna, az első három találat egyaránt Keller Petra nevéhez fűződik, sőt a 8. percben már 4-0-ra vezettünk, nagy mértékben hozzájárult ezen álláshoz Bengi Lili, aki öt védést is bemutatott ennyi idő alatt! A folytatásban már jobban használták ki lehetőségeiket a váciak, Zákányi Janka értékesítette a saját maga által kiharcolt hétméterest, 10-4-re vezettünk a 20. percben. A védekezés nagyon szétesett az utolsó tíz minutumra, a beállóka jól meg tudtuk játszani, így Tóth Norina és Szinay Sarolta is többször volt eredményes. A félidő végére olvadt az előny, háromra zárkóztak a lelkesen kézilabdázó váciak.

Jól indult a második játékrész, két debreceni találattal, majd ismét tapadt ránk az ellenfél, ekkor a támadójáték akadozott. A 42. percben ki is egyenlített a Vác, majd Litschauer Nikol ragasztott egy bombát a bal feslőbe, majd ezt további hazai találatok követték. Zákányi Janka ziccergóljával már négy volt a különbség a 46. percben, ám nagyot harcolt a vendégcsapat és nem engedte el a mieinket. Habár Litschauer Nikol több találatot is jegyzett ebben a periódusban, az 54. percben lévő ötgólos előny ismét csökkenni kezdett. Kis Réka lőtt egy fontos gólt az 58. percben, egy gólt megtartottunk előnyünkből, így megszereztük a két pontot!

Nem a mai mérkőzésen játszott a legjobban Márián Blanka csapata, ám megszerezte a nagyon fontos két pontot.

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 21. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Praktiker-Vác 31–30 (15–12)

DVSC: Bengi L.  – Keller P. 7 (2), Kis R. 2, Tóth P., Tóth N. 3, Litschauer N. 8 (1), Zákányi J. 5 (3). Csere: Jeszenszki P. 1, Szinay S. 4, Vincze V. 1, Hadas T. Edző: Márián Blanka.

Kiemelt partnereink