Irány Prága!

Prágába utazik csütörtökön U15-es csapatunk, amely egy nagyszabású nemzetközi tornán, a Prague Handball Cup-on vesz részt! 

Pénteken kora reggel indul az igencsak hosszúnak ígérkező útnak U15-ös csapatunk, amely Prágába tart. Igazán jelentős nemzetközi tornáról van szó, amelyet jól reprezentál az a tény, hogy több mint 550 csapat jelentkezett öt-öt (lány és fiú) korcsoportba. A 2008-2009-es születésű lányok mezőnyében 72 együttes kezdi meg a szereplését, a házigazda csehek mellett több szlovák, német, svéd vagy éppen magyar együttes harcol a végső trófeáért.

„Korábban, még a Debreceni Sportiskola edzőjeként nagy élmény volt az egész torna – mondta el Márián Blanka, edző. – Sok tapasztalatot szereztünk egy-egy ilyen megmérettetés alkalmával, az egész utazás felejthetetlen emlék a mai napig!”

A kézilabda mérkőzések mellett némi idő remélhetőleg jut majd kicsit bejárni Prágát. A jelentős történelemmel bíró város bővelkedik a nevezetességekben.  

„Bízom benne, hogy lesz lehetőségünk kicsit megismerni ezt a szép várost – mondta el Márián Blanka, edző. – Lesznek „idegenvezetőim”, azaz a csapat tagjai, akik bemutatják nekem Prága nevezetességeit.”

A mieink csoportellenfelei a következő: a cseh Sokol Písek és TJ Jiskra Havlíčkův Brod, a szlovák ŠKP Topoľčany, a német TSV EBE Forst United, a szlovén ŽURD Koper.

A torna eseményeit a https://www.phc.cz/ honlapon lehet követni, a mieink számára fontos eseményekről folyamatosan beszámolunk.

Kiemelt partnereink