Irány az NB I/b!

A Vitka elleni kilencgólos győzelmükkel másodosztályú kvótát szereztek akadémistáink!

Ezt a mérkőzést az eredeti tervek szerint Vásárosnaményban játszották volna, vasárnap. A Vitka kérésére a találkozót a mai nap rendezték meg a Hódosban. Jól kezdtek a mieink, főleg Panyi Anna volt nagyon aktív, góljai mellett (nyolc perc alatt négyet vágott!) nagyszerűen osztogatott is, főleg a születésnapját ünneplő Fodor Verának. Panyi Annához csatlakozott Csernyánszki Liliána, aki amolyan „Cseris” gólokkal örvendeztette meg a közönséget, tizenhét perc után már hét gól volt az előny. A kapuban Torda Vanessa védett jól, nem csoda, hogy csupán nyolc találatig jutott az ellenfél egy félidő alatt. Ki más, mint Panyi Anna állította be a félidei eredményt (17-8 ide).

A második játékrészben már mindkét csapat érezte, hogy mi lesz a mérkőzés kimenetele, először Makó Zoé finom pöttyintésével vezettünk tízzel, de jellemző, hogy Reszegi Eszter is védéssel kezdett egyből pályára lépése után. Egyre magabiztosabb előnyt alakítottak ki akadémistáink, már volt közte tizenhárom találat is. Az utolsó húsz percben újabb erőre kaptak a vendégek, akik egészen hét gólra zárkóztak, ám Lakatos Petra góljai jókor érkeztek, újra kilenc-tíz gól volt a két együttes között. Mindenki játéklehetőséget kapott ezen a mérkőzésen, amelyet kilenc találattal nyertek meg akadémistáink.

Ez a győzelem egyúttal azt is jelenti, hogy egy mérkőzéssel a vége előtt továbbra is száz százalékos Kudor Kitti együttese az NB II-ben! A hat csoportból a két legjobb szerez közvetlenül másodosztályú kvótát, a harmadik legjobb csapat jelenleg két pontveszteséggel és százharminccal rosszabb gólkülönbséggel áll jelenleg! A világ nyolcadik csodája lenne ennek ledolgozása!

Kimondható tehát, hogy a DVSC SCHAEFFLER U22 megszerezte az NB I B-s kvótát! Szép volt, lányok!

NB II. bajnoki mérkőzés, 21. forduló:

Vitka SE–DVSC SCHAEFFLER U22 23–32 (8–17)

DVSC: Torda V. – Balogh R., Kelemen D. 2, Csernyánszki L. 5, Panyi A. 7 (1), Fodor V. 2, Bákonyi L. 2. csere: Reszegi E. (kapus), Lakatos P. 3, Silye N. 2, Erdődi H. 1, Makó Z. 3, Poczetnyik D. 2, Kiss L. 2.

Kudor Kitti: Gratulálok a csapatnak a mai teljesítményéhez!

Kiemelt partnereink