Irány a középdöntő!

Habár Franciaország ellen vereséggel kezdett, Észak-Macedóniát és Romániát legyőzte, így a legjobb nyolc között folytatja a magyar válogatott az U17-es Eb-n.

Fotó: MKSZ

Augusztus 3-án kezdte meg szereplését a magyar válogatott az U17-es Európa-bajnokságon, Montenegróban. Nem indult jól a mieink szempontjából a torna, hiába vezetett Bohus Beáta együttese öt góllal is az első félidő végén Franciaország ellen, végül ötgólos vereséget szenvedett a csoportrangadón. Észak-Macedónia együttese nem okozott problémát, nagyon könnyedén, 46–17-re győztek a magyarok, megszerezvén első pontjaikat az Eb-n. A felsőházba való kerülés volt a tét Románia ellen, ezúttal viszont a mieink fordítottak ötgólos hátrányból és 29–27-re nyertek a románok ellen!

A DVSC Kézilabda Akadémia mindkét játékosa nevezve volt a három találkozón, Bristyán Dorina nyolcszor, Varga Katalin három alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját! 

A magyar válogatott így a felsőházban folytatja, kedden és szerdán játssza mérkőzéseit. A C csoportból továbbjutó Dánia és Hollandia lesz Bristyán Dorináék ellenfele, a Franciaország elleni vereséget pedig viszi magával a csapat. A középdöntős csoportból ketten jutnak az elődöntőbe.

Női U17-es Európa-bajnokság, D-csoport:

MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 28–33 (17–12)

MAGYARORSZÁG: Grebenár, Hornyák (kapusok), Bali, Balogh 5, Baranyi 1, Bristyán 1, Fazekas 12 (3), Granát, Himer 2, Keceli-Mészáros 2, Kiss, Magyar 1, Szeibert, Szár 2, Varga 1, Varga 1. Edző: Bohus Beáta.

ÉSZAK-MACEDÓNIA–MAGYARORSZÁG 17–46 (6–23)

MAGYARORSZÁG: Grebenár, Hornyák (kapusok), Bali 2, Balogh 2, Baranyi 5, Bristyán 5, Fazekas 4 (1), Granát, Himer 8 (1), Keceli-Mészáros 2, Kiss 2, Magyar 2, Szeibert 3, Szár 2, Varga D. 7, Varga K. 1. Szövetségi edző: Bohus Beáta.

MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 29–27 (10–15)

MAGYARORSZÁG: Grebenár, Hargiatai, Hornyák (kapusok), Bali, Balogh 3, Baranyi 5, Bristyán 2 (1), Fazekas 8 (2), Granát 2, Himer 2, Keceli-Mészáros 8, Kiss, Szeibert 1, Szár, Varga D. 3, Varga K. Szövetségi edző: Bohus Beáta.

Kiemelt partnereink